ridley scott süper kahraman filmlerini yerden yere vurdu

ridley scott süper kahraman filmlerini yerden yere vurdu


dayak var


2019’da Martin Scorsese’nin “Marvel filmleri sinema değildir.” minvalindeki sözleriyle başlayan curcunanın bir benzeri daha başlamak üzere gibi. Şu sıralar House of Gucci ve The Last Duel’la adeta ikinci baharını yaşayan büyük usta Ridley Scott, süper kahraman filmleriyle ilgili açtı ağzını yumdu gözünü.

Scorsese’nin tatlı diline kıyasla çok daha ağır sözler sarf eden ve anamız babamız da okuyor diye bizim burada yazmaktan çekindiğimiz ağza alınmayacak cümleler kuran Ridley Scott, genel itibarıyla şu açıklamalarda bulundu: “Neredeyse çoğu zaman bütün iyi filmleri karakterler kotarır. Süper kahramanlara gelecek olursak, aşırı sıkıcılar. Senaryolarının da bir halta benzediği yok. Ben üç tane harika süper kahraman senaryosu yazdım aslında. Biri Sigourney Weaver’lı Alien, biri Gladiator, diğeri de Harrison Ford’lu Blade Runner. Süper kahraman filmlerinden bahsediyoruz. Peki neden süper kahraman filmlerinin hikayeleri daha iyi değil? Bu filmler özel efektlerden başka bir şey sunmuyor. Bu da paranız varsa özel efektlerde çalışan kişiler için acayip sıkıcı oluyor.”

Biz dayak yemek istemediğimiz için Scott’ın bu sözleri hakkında yorum yapmıyoruz. Mısırlarımızı aldık, Marvel ya da DC cephesinden gelecek yorumları bekliyoruz.