ridley scott’ın napolyon filmi kitbag’in çekimleri başlıyor

ridley scott’ın napolyon filmi kitbag’in çekimleri başlıyor


kolay gelsin dede


Son yıllarda imza attığı ve atmaya devam ettiği işlerle sinema dünyasının en çalışkan isimlerinden biri haline gelen Ridley Scott’ın Napolyon Bonapart’a odaklanan yeni filmi Kitbag’den taze haber geldi.

https://www.cinemacity.ro/static/dam/jcr:190b3a9a-05b6-4ab0-bec3-41f1a9e01c4e/Joaquin%20Phoenix%20as%20Commodus%20Emperor.jpg

Geçtiğimiz ay gösterime giren The Last Duel ve bu Cuma beyaz perdede izleme şansı bulacağımız yıldız kadrolu House of Gucci ile beraber adını durmadan andığımız Scott’ın yeni projesi de heyecanlanmamız için çeşitli sebepler sunuyor. Scott, Kitbag’de Napolyon’u canlandırması için daha önce beraber çalıştığı ve kendisi hakkında “Gladiator’da tarihin en karmaşık imparatorlarından birini yarattı ve Napolyon rolüyle de bunu tekrarlayacağına eminim.” sözlerini söylediği Joaquin Phoenix‘i projeye dahil etmişti. Killing Eve’de hem harikalar yaratan hem de bir Emmy ödülünün sahibi olan Jodie Comer, usta yönetmenin radarına takılmış ve The Last Duel’da başrollerden birini kapmıştı. Comer’ın, Kitbag’de de Napolyon’un eşi Joséphine Bonapart rolünde Joaquin Phoenix ile beraber başrolü paylaşacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuş ve projeye olan heyecanımız biraz daha artmıştı. Scott, henüz oyuncu kadrosunda bu ikiliden başka kimlerin yer aldığı belli olmayan Kitbag’in çekimlerinin 15 Ocak’ta başlayacağını duyurdu.

https://geekyapar.com/wp-content/uploads/2021/07/last-duel-trailer.jpg

Kitbag, Napolyon’un kökeninden başlayıp imparatorluğa uzanan hızlı yükselişini beyaz perdeye taşıyacak. Napolyon’un askeri dehasına, sonu gelmeyen hırsına ve meşhur savaşlarına da bol bol yer verecek film, genel itibarıyla eşi Joséphine ile olan çalkantılı ilişkisini ekrana getirecek. Kitbag’in senaryosunu daha önce All the Money in the World filminde de Scott ile beraber çalışan David Scarpa kaleme alıyor.

Ridley Scott ve Kevin J. Walsh’ın beraber yapımcılığını üstlendiği Kitbag’in çekimleri 15 Ocak’ta Apple Stüdyoları’nda başlayacak. Apple TV+’ta izleme şansı bulacağımız film, muhtemelen 2022 sonlarına doğru ya da 2023’ün ilk aylarında yayınlanacak.