taboo’nun ikinci sezon senaryosu neredeyse bitmiş

taboo’nun ikinci sezon senaryosu neredeyse bitmiş


yine de çok sevinmeyelim


Sinema ve televizyon dünyasının kalemi sağlam isimlerinden Steven Knight’tan Tom Hardy’li Taboo’nun ikinci sezonuna dair bir iyi bir de kötü haber geldi.

Peaky Blinders, Eastern Promises ve Locke gibi yapımlarıyla tanınan Steven Knight’ın 2017’de BBC ekranlarında gösterilen Taboo’nun ikinci sezonu için 2019 yılında çalışmalar başlamıştı. Araya pandemi sıkışınca yapımı aksayan dizinin akıbeti hakkında bizzat Knight’tan açıklamalar geldi. Collider’a röportaj veren Knight, Taboo’nun sekiz bölümden oluşacak ikinci sezonunun altı bölümünün senaryosunu tamamladığını, son iki bölümün yazımına başladığını duyurdu. İyi haberimiz bu. Kötü haberse, dizinin başrolünde yer alan Tom Hardy’nin çekim takviminin çok sıkışık olması sebebiyle Taboo’nun ikinci sezon çekimlerinin yakın bir tarihte başlaması pek olası gözükmüyor. “Hardy benden bile daha yoğun durumda.” açıklamasında bulunan Knight, dizinin ikinci sezon çekimlerinin en erken ihtimalle 2023’ün ilk aylarında başlayabileceğini belirtti.

Tom Hardy ile beraber Oona Chaplin, Jonathan Pryce, Mark Gatiss, Jessie Buckley, Richard Dixon, David Hayman ve Stephen Graham gibi isimlerden oluşan taş gibi bir oyuncu kadrosuna sahip olan Taboo, 1814 yılında ailesi hakkındaki gizemi çözmeye çalışan ve bir yandan da dev bir ticaret filosu kurmaya başlayan James Delaney’nin hikayesini ekranlara getirmişti.

2023’e kim öle, kim kala desek de Taboo’nun ikinci sezonundan yeni haberler aldığımız için mutluyuz. Bekliyoruz.