todd field’ın cate blanchett’li yeni filmi tár’ın vizyon tarihi belli oldu

todd field’ın cate blanchett’li yeni filmi tár’ın vizyon tarihi belli oldu


bu filme yükseğiz


In the Bedroom ve Little Children filmleriyle elindeki cevherleri ispatladıktan sonra sinemaya küsmüşçesine yönetmenliğe ara veren Todd Field, 15 senenin ardından yeni filmi TÁR için şu sıralar kamera arkasına geçmiş halde. Berlin’de çekimleri devam eden filmin vizyon tarihi 7 Ekim 2022 olarak duyuruldu.

Field’ı tekrar sahalara döndüren TÁR, halihazırda müthiş bir kariyere sahip olan ve Alman Orkestrası’nın ilk kadın şefi olarak başarısının üstüne başarılar katan Lydia Tár isimli bir müzisyenin kendisini daha da yukarılara taşıyacak yeni bir senfoniyi kaydederken yaşadığı zorluklara ve bu zorlukları yaşarken kendisine duygusal destekte bulunan altı yaşındaki evlatlık kızı Petra ile olan ilişkisine odaklanıyor.

Cate Blanchett’in başrolünü üstlendiği filmden geçtiğimiz aylarda Nina Hoss ve Noémie Merlant’ın da yer alacağı haberi gelmişti. Bugün gelen haberle filmin full + full oyuncu kadrosu belli oldu. Mark Strong, Julian Glover, Sydney Lemmon, Allan Corduner, Sam Douglas, Murali Perumal, Vivian Full, Amanda Blake ve Diana Birenyte gibi isimler, TÁR’da karşımıza çıkacak isimler arasında yer alıyor.

Bir kadın orkestra şefine odaklanacak TÁR’ın müziklerinin de hakkını vermesi başlıca beklentilerimiz arasındayken filmden durumla alakalı güzel bir hamle de gecikmiyor. Joker ve Chernobyl gibi yapımlar için hazırladığı soundtrack’lerin yanı sıra stüdyo albümleri de dahil yaptığı her işle aklımızı alan ve Joker soundtrack albümüyle En İyi Film Müziği kategorisinde Oscar ödülü kazanan ilk kadın müzisyen unvanını elde eden Hildur Guðnadóttir, TÁR’ın şimdiden merakla beklediğimiz müziklerini besteleyecek.

Todd Field’ın hem yönetmenliğini hem de senaryosunu üstlendiği yeni filmi TÁR, Focus Features imzasıyla 7 Ekim 2022’de beyaz perdede gösterilecek. Beklemedeyiz.