yeni mad max filmi furiosa’da oyuncu değişikliği

yeni mad max filmi furiosa’da oyuncu değişikliği


burke in, abdul-mateen ii out


Yüksek gişe başarısıyla beraber aldığı olumlu yorumlarla da George Miller’a sonsuz saygılarımızı ilettiğimiz 2015 yapımı Mad Max: Fury Road’un prequel’i Furiosa’da oyuncu değişikliği var.

İlk duyurulduğunda kombo heyecan basmamıza sebep olan Furiosa, Mad Max: Fury Road’da Charlize Theron’un canlandırdığı Furiosa karakterinin gençliğine odaklanacak. Anya Taylor-Joy’un başrolünde olduğu yapım geçtiğimiz sene duyurulmuş ve bu yaz çekimlere başlanacağı haberiyle sevindirmişti. Ne yazık ki Covid vakalarının tekrar artmaya başlamasıyla projenin çekimlerinde de ertelemeye gidildi. Çekimlerinin önümüzdeki bahar/yaz aylarına kadar Avustralya’da başlayacağı duyurulan film, bu kadar ertelemeye gidince haliyle oyuncuların takvimlerini de etkiledi.

Watchmen, The Trial of the Chicago 7, Aquaman, Candyman gibi yapımlara ek olarak yeni The Matrix filmi The Matrix Resurrections’ta da yer almasıyla son dönemde Hollywood’un en çok aranan aktörlerinden biri konumuna ulaşan Yahya Abdul-Mateen II, karışık çekim takviminden dolayı Furiosa projesinden ayrıldı. Reddetmek istemediği başka bir yapımla çekimleri çakıştığı için projeden ayrıldığı duyurulan Abdul-Mateen II’ın yerini dolduracak isim ise Tom Burke. David Fincher’ın son filmi Mank’de Orson Welles’ı canlandıran Burke’nin Abdul-Mateen II’ın boşluğunu dolduracağı duyurulsa da hangi rolle projede yer alacağı henüz belli değil.

Furiosa’nın oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy ve Tom Burke’ye ek olarak şimdilik sadece Chris Hemsworth ve Kameron Hood’un yer alacağı biliniyor. George Miller’ın yine yönetmen koltuğunda oturacağı, senaryosunu ise Nick Lathouris ile beraber kaleme alacağı filmin vizyon tarihi Mayıs 2024 olarak belirlendi.