adam mckay ve jennifer lawrence, apple’da güçlerini birleştiriyor

adam mckay ve jennifer lawrence, apple’da güçlerini birleştiriyor


bad blood


Şu sıralar Netflix’te yayınlanacak Don’t Look Up filmiyle adı anılan Adam McKay ve Jennifer Lawrence ikilisi, bambaşka bir proje için Apple çatısı altında çalışmalara başladı.

McKay’ın yazıp yöneteceği Bad Blood isimli film, 2014 yılında Forbes’un Dünyanın En Genç Kadın Milyarderi olarak açıkladığı, 2015 yılında ise Dünyanın En Çok Hayal Kırıklığına Uğratan Liderleri listesine eklediği Elizabeth Holmes’a odaklanıyor. Peki kimdir bu Elizabeth Holmes? Silikon Vadisi gençlerinin mabedi Stanford Üniversitesi’ni yarıda bıraktıktan sonra kan testlerini kolaylaştırıp devrim niteliğinde bir buluşa imza attığını iddia eden ve bu sayede yatırımcılardan para toplayıp dokuz milyar dolar gibi bir değere ulaşan Theranos şirketinin kurucusudur Elizabeth Holmes. Kısmen kişisel bağlantıları sayesinde şirketine bir güvenilirlik kazandırdığı düşünülen Holmes, aslında hiçbir zaman bu devrim niteliğindeki buluşa imza atmamış. Holmes’un foyası ortaya çıkınca Theranos kapatılmış, genç girişimcinin sahtekarlığı ise yargıya taşınmıştı.

Holmes’un duruşmaları şu sıralar halihazırda devam ederken film gibi hikayesi hem beyaz perdeye hem de televizyona uyarlanıyor. Aynı konuyu altı bölümlük bir dizi olarak ekranlara getirecek Hulu’nun The Dropout uyarlamasında başrolü Amanda Seyfried üstleniyor. Adam McKay’in Apple yapımcılığında ve dağıtımcılığında hazırlanan Bad Blood’ında ise Holmes rolünde Jennifer Lawrence karşımıza çıkacak.

Post-prodüksiyonu devam eden The Dropout önümüzdeki sene Hulu’da yayınlanacak. McKay’in Jennifer Lawrence’lı Bad Blood filmi için çalışmaların ne zaman başlayacağı ise şimdilik belirsiz.