bill cosby hakkında konuşmamız gereken şeyler var

bill cosby hakkında konuşmamız gereken şeyler var


idollerimizi nasıl unuturuz?


1984-1992 yılları arasında NBC’de yayınlanan ve kanalı batmaktan kurtaran sekiz sezonluk The Cosby Show’un yıldızı Bill Cosby’nin son hali malumunuz. 2017’de başlayan #MeToo hareketinin ardından sevenlerinin gözünden düşmüş, yaşayan bir idolken hüküm giymiş bir cinsel suçluya dönüşmüştü. Bill Cosby’i idol olarak gören ve bu olaylardan sonra büyük hayal kırıklığı yaşayan Cosby hayranlarından W. Kamau Bell, Cosby’i konu aldığı bir belgesele imza attı.

We Need to Talk About Cosby isimli dört bölümlük Showtime belgeselinde Cosby’nin kariyeri, yükselişe geçişi ve yaşanan skandalların ardından ünden düşüşü mercek altına alınıyor. Belgeselin tanıtım fragmanında Emmy ödüllü belgeselci W. Kamau Bell, 60’dan fazla kadının 60 sene içinde gerçekleşen cinsel suçlamalarıyla hüküm giyen Cosby için şu sözleri söylüyor: “Ben Bill Cosby’nin çocuğuyum. 70’lerde doğan bir siyahiyim ve komedyenim. Bill Cosby benim kahramanlarımdan biri. Fakat işin cılkı çıktı. Cosby hakkında konuşmamız gereken şeyler var.”

Son yıllarda kafamızı yoran konulardan birini, “İdollerimiz canavar çıkarsa ne yaparız?” sorusunu kurcalayan belgesel hayli ilgi çekici duruyor. We Need to Talk About Cosby, 22 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapmasının ardından 30 Ocak’ta Showtime’da ekranlara gelecek.