charlie cox’ı daredevil rolünde tekrar görebilme ihtimalimiz var

charlie cox’ı daredevil rolünde tekrar görebilme ihtimalimiz var


biz senin daredevil olabilme ihtimalini sevdik charlie…


2015-2018 yılları arasında Netflix’te yayınlanan Daredevil dizisinde harikalar yaratan Charlie Cox’ın sevilen rolüne geri dönebileceği ihtimali konuşuluyor. Bahsi geçen dedikodu bizzat Marvel Studios başkanı ve MCU’nun kurucusu Kevin Feige tarafından gündeme geldi.

Hatırlarsanız Netflix, 2018 yılında Daredevil ile beraber Jessica Jones ve Luke Cage de dahil bütün Marvel dizilerini bir bir iptal etmişti. Netflix’in yayın haklarını elinde bulundurmasından dolayı bu diziler ve karakterler Disney de dahil başka yapım şirketleri el atamadığı için resmen öksüz kalmıştı. Marvel hayranları tarafından fazlasıyla beğenilen Charlie Cox’lı Daredevil ise yılan hikayesine dönmüştü. Marvel Sinematik Evreni’nin yaratıcısı Kevin Feige, CinemaBlend’e verdiği bir röportajda konuya dair “Yakın zamanda Daredevil’ın yer alacağı bir proje görürseniz, bilin ki karakteri Charlie Cox’dan başkası canlandırmayacak.” şeklinde açık kapı bırakan açıklamalarda bulundu.

Netflix’in Marvel yapımlarıyla ilgili olan telif sözleşmesini göz onunda bulundurursak Charlie Cox’ın Daredevil rolüne geri dönmesi pek de imkansız gibi değil aslında. IndieWire’a göre Netflix’in iptal ettiği herhangi bir Marvel yapımı veya karakteri, iptal olmasının ardından iki sene boyunca platform dışında başka hiçbir serviste veya projede boy gösteremez. Geçtiğimiz Kasım ayında Daredevil dizisinin iptal edilişi üçüncü yılını doldurdu. Yani Marvel ve Disney için karakteri MCU’a getirmede herhangi bir hukuki sakınca bulunmuyor.

Charlie Cox, geçtiğimiz senenin Mayıs ayında verdiği bir röportajda Daredevil karakterine geri dönmeyi can-ı gönülden istediğini fakat sıkışık çekim takvimlerinden dolayı dizinin kadrosunu tekrar toplamanın neredeyse imkansız olacağından bahsetmişti. Yine de Kevin Feige’ın bugün durduk yere Daredevil hakkında bu tarz açıklamalarda bulunmasına “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” sözleriyle karşılık vererek Cox’ın yakın zamanda yayınlanacak herhangi bir MCU filminde Daredevil rolüne geri döneceğinin ihtimaline sarılıyoruz. Belki Doctor Strange In The Multiverse Of Madness’da? Ya da Ant-Man And The Wasp: Quantumania’da? Hatta belki de haftaya vizyona girecek Spider-Man: No Way Home’da? Kim bilir? Bekleyip göreceğiz…