death on the nile’ın yeni fragmanında şaşırtan bir sima

death on the nile’ın yeni fragmanında şaşırtan bir sima


yamyam adam hala kadroda


Şu sıralar son filmi Belfast ile adı fazlasıyla olumlu anılan Kenneth Branagh’ın hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği Death on the Nile’dan bir fragman geldi.

Agatha Christie’nin “katil kim?” temalı romanından uyarlanan Death on the Nile, yine Branagh’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Murder on the Orient Express ya da bizdeki adıyla Doğu Ekspresinde Cinayet’in devamı niteliğinde. İlk filmde olduğu gibi Death on the Nile’da da baş kahramanımız Hercule Poirot’nun yine bir cinayeti çözmeyi çalışacak. Hikaye bu sefer Poirot’nun Nil Nehri’ne gezintiye çıktığı Mısır’da geçiyor.

Filmin ilginç tarafı ise Armie Hammer’ın hala kadroda olması. “Neden?” diye soracak olursanız: Call Me by Your Name’in ardından kariyerinde yükselişe geçen Hammer, geçtiğimiz sene birtakım skandallara konu olmuştu. Çok da detay vermeden paylaşmamız gerekirse, bu skandalların arasında Hammer’ın birçok kadına cinsel istismarda bulunduğu mesajlaşmalar yer alıyor. Bu mesajlaşmaların bazılarında ise Hammer, kendisinin bir yamyam olduğunu iddia ediyor ve kadınları yemek istiyor. Skandalların ardından projeleri bir bir iptal edilen, Hollywood’dan yaka paça dışarı atılan Armie Hammer’ın Death on the Nile’ın fragmanında boy göstermesi görenleri şaşırtmış durumda.

Death on the Nile’ın oyuncu kadrosunda Kenneth Branagh ve Armie Hammer ile beraber Gal Gadot, Tom Bateman, Sophie Okonedo, Rose Leslie, Emma Mackey, Letitia Wright, Annette Bening, Jennifer Saunders, Russell Brand ve Adam Garcia gibi isimler bulunuyor. Cancel culture’dan dayak yiyeceğine kesin gözüyle baktığımız film, 11 Şubat 2022’de vizyona girecek.