eddie vedder ve paul mccartney gitarları dudak uçuklattı

eddie vedder ve paul mccartney gitarları dudak uçuklattı


kuru çevirmeyin sakın


Bir gitara kaç para verilir? İçinde bulunduğumuz ekonomide mecburen çok para verilir fakat normal şartlarda aldığınız gitarın kalitesine göre fiyat aralığı değişir ve çok da uçmadan makul fiyatlarla gıcır bir Telecaster veya Stratocaster sahibi olabilirsiniz. Peki biraz abartıya kaçarsak? İşte o konuda devreye Paul McCartney ve Eddie Vedder’ın eski püskü gitarları devreye giriyor.

U2’dan Edge’in prodüktör Bob Ezrin ile ortaklaşa kurduğu Music Rising isimli yardım derneği, geçtiğimiz günlerde birçok ünlü müzisyenin gitarlarının açık artırmada satışa çıkarıldığı bir etkinlik düzenledi. Bono, Bruce Springsteen, Chris Martin, Lou Reed, Lenny Kravitz gibi isimlerin gitarlarıyla beraber Edge’in kendi gitarlarını da açık artırmaya sunduğu etkinlikte Paul McCartney’nin 70’li yıllarda Wings grubu için çaldığı Yamaha BB-1200 model bas gitar, 471.900$ gibi rekor bir fiyatla bir açık artırmada satılan en pahalı bas gitar unvanını elde etti.

Etkinlikte bir diğer rekor ise Eddie Vedder’ın gitarından geldi. Vedder’ın 2018 yılında bir konserde The Who cover’lamasının ardından duygusal anlar yaşayıp yerden yere vurduğu göl mavisi rengindeki Fender Telecaster’ı 266.200$ gibi dudak uçuklatan bir fiyat etiketiyle bir açık artırmada satılan en pahalı kırık gitar oldu. Bu rekor fiyatlarla beraber etkinlikte satılan bütün gitarlar Music Rising’e toplamda 2 milyon dolardan fazla para kazandırdı. Ne diyelim, hayrını görsünler.