george r.r. martin, house of the dragon’ı öve öve bitiremiyor

george r.r. martin, house of the dragon’ı öve öve bitiremiyor


güvensek mi?


Game of Thrones’un final bölümünü iki sene önce izledik, beğenmedik. Hatta büyük hayal kırıklığına uğradık. Bu epik evrenin yaratıcı beyni George R.R. Martin de dizinin finaliyle alakalı herkesle aynı hisleri taşıdı. Fakat Martin, Game of Thrones’un spin-off’u House of the Dragon için fazlasıyla heyecanlanmış durumda. Öyle ki kendisi diziyi öve öve bitiremiyor.

Not a Blog isimli blog sayfasına ara sıra gönderiler atan Martin, son paylaştığı yazısında House of the Dragon’ın pilot bölümünün kaba halini izleme şansı bulduğunu belirtti. Bölüme aşırı derecede yükselen usta yazar, yazıda “Çok beğendim. Fazlasıyla karanlık, güçlü ve kendine özgü bir iş. Benim fantastik dünyamda sevdiğim unsurları barındırıyor. Bence Targaryen’ların hikayesi emin ellerde. Heyecanla bekleyin, hayal kırıklığına uğramayacaksınız.” sözleriyle spin-off’tan beklentilerimizi yükseltmemizi vurguladı.

Game of Thrones evreninde yaşananlardan yaklaşık 200 yıl öncesini konu alacak House of the Dragon, Martin’in Targaryen hanesinin tarihiyle ilgili kitabı Fire and Blood’a dayanıyor. Martin ve Ryan Condal tarafından yaratılan dizinin senaryosunu Sara Lee Hess kaleme alıyor. Game of Thrones’un en beğenilen bölümlerinin yönetmeni Miguel Sapochnik ise yine yeni dizinin ilk ve devam eden birkaç bölümünün yönetmen koltuğunda oturuyor. Matt Smith, Olivia Cooke ve Rhys Ifans’ın başrolleri paylaştığı dizi Milly Alcock, Eve Best, Emily Carey, Paddy Considine, Ryan Corr, Emma D’Arcy, Fabian Frankel, Jefferson Hall, David Horovitch, Graham McTavish, Sonoya Mizuno, Matthew Needham ve Bill Paterson gibi isimlerden oluşan kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip.

Martin’in bu sözlerinden sonra House of the Dragon’a yükselmedik desek yalan olur. Dizi 2022 yılı içinde bizlerle olacak. Bakalım Martin’in dediği kadar var mıymış, bekleyip göreceğiz.