hbo’nun lakers’ın altın çağını ekranlara getiren winning time dizisinden ilk fragman

hbo’nun lakers’ın altın çağını ekranlara getiren winning time dizisinden ilk fragman


valla biz heyecanlandık


Geçtiğimiz senelerde HBO, NBA’e 80’li yıllarda üst üste kazandığı başarılarla damga vuran Los Angeles Lakers’ın altın çağını ekranlara getireceği bir dizi projesi için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Yapımı nihayet tamamlanan diziden heyecan yükselten ilk fragman geldi.

Vice ve The Big Short gibi filmlere imza atmasının yanı sıra Succession’da da kayda değer emeği olan ve şu sıralar Netflix’in yıldızlar geçidi filmi Don’t Look Up ile adını sıkça andığımız Adam McKay’in hem yapımcısı olmasıyla hem de ilk bölümünde kamera arkasına geçmesiyle boş çıkmayacağından zerre şüphe duymadığımız dizinin adı ilk etapta Showtime olarak duyurulmuştu. Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty adı ile yayına gireceğini öğrendiğimiz dizi, adından da anlaşılacağı üzere LA Lakers’ın yükselişine odaklanacak. Winning Time’da takımın hem oyuncularının hem de yönetim kadrosunun kariyerleri ve özel hayatları dramatize edilmiş bir şekilde izleyiciye aktarılacak.

Dizinin oyuncu kadrosu da ağzımızı açık bırakacak cinsten desek yeridir. NBA tarihinin önemli parçalarından biri olan Jerry Buss’ı John C. Reilly, dönemin başarıdan başarıya koşturan Lakers koçu Pat Riley’i Adrien Brody, Riley’nin asistan koçu Paul Westhead’i Jason Segel, takımın o zamanlarki oyun kurucusu Norm Nixon’ı ise bizzat oğlu DeVaughn Nixon canlandıracak. Bu taş gibi kadroda Magic Johnson rolü için Quincy Isaiah ve Kareem Abdul-Jabbar’a hayat vermesi içinse Solomon Hughes katkıda bulunacak. Sene içerisinde komedi/müzikal tarafında en sağlam işlerden biri Inside’a imza atan Bo Burnham da bir bölümde Celtics takımından Larry Bird’ü canlandıracak. Bu isimlere ek olarak oyuncu kadrosunda yer alacak diğer isimlerse şu şekilde: Michael Chiklis, Sean Patrick Small, Sally Field, Hadley Robinson, Spencer Garrett, Delante Desouza, Olli Haaskivi ve Kirk Bovill.

Jeff Pearlman’ın Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s kitabından HBO’ya aktarılan dizinin uyarlama senaryosunu Rodney Barnes, Max Borenstein ve Jim Hecht kaleme alıyor. McKay ile beraber Damian Marcano, Payman Benz, Tanya Hamilton ve Salli Richardson-Whitfeld’in yönetmen koltuğunda oturduğu diziye Jim Hecht, Jason Shuman ve Kevin Messick gibi isimler yapımcı olarak katkıda bulunuyor.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, Mart ayında hem HBO hem de HBO Max ekranlarında izleyici ile buluşacak. Dizinin fragmanını aşağı yapıştırıyor ve sabırsızca bekliyoruz.