hideo kojima iki yeni oyun üzerinde çalışıyor

hideo kojima iki yeni oyun üzerinde çalışıyor


silent hill?


Metal Gear serisi ve son oyunu Death Stranding ile oyun dünyasında eşi benzeri bulunmaz işlere imza atan Hideo Kojima, geçtiğimiz gün Famitsu’ya verdiği bir röportajda iki yeni oyun üzerinde çalıştığını duyurdu.

Kojima, geçtiğimiz yıllarda büyük katkılarda bulunduğu Japon oyun yapımcısı ve dağıtımcısı Konami ile buruk bir şekilde yollarını ayırarak kendi oyun şirketi Kojima Productions’ı kurmuştu. Şirketin ilk meyvesi Death Stranding ise 2019 yılında oyun dünyasıyla buluşmuş ve hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan olumlu notlar almıştı. Death Stranding’in yakaladığı başarının ardından şirketini daha da büyüten Kojima, geçtiğimiz haftalarda Kojima Productions’ın farklı kulvarlara da el atacağını duyurmuş ve sinema, televizyon ve müzik yapımlarına doğru bir genişlemeye gideceğinin açıklamasını yapmıştı. Fakat diğer medya alanları şimdilik bir köşede dursun, Kojima yeni oyunlar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

İki yeni oyun üzerinde çalıştığını duyuran Kojima’nın bu iki oyunundan biri büyük çaplı olacakmış. İsmi ve cismi belli olmayan bu büyük oyun daha önceki serilerin bir devamı ya da remake’i değil, tamamen yeni bir marka olacak. Diğer oyun hakkında da şimdilik bir bilgi bulunmasa da Kojima hayranları usta oyun direktöründen kült korku oyunu Silent Hill’in devamının gelebileceği üzerine dedikodulara devam ediyor. Kojima ayrıca 2022 yılının PlayStation Now, GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi streaming platformlarının oyun sektörü için daha önemli bir yıl olacağını da vurguladı. Bu müstakbel oyunların bahsi geçen streaming platformlarıyla iş birliği içinde yayınlanacağı olasılığı da şu anda göz önünde bulunduruluyor.