işte karşınızda the witcher: blood origin

işte karşınızda the witcher: blood origin


toss a coin to your blood origin


Andrzej Sapkowski’nin aynı isimli fantastik edebiyat serisinden oyun dünyasına uyarlanan The Witcher, üstüne bir de Netflix’in dizi uyarlamasıyla popüler kültürün en bilinen markalarından biri olmuş halde. The Witcher’ın ilk sezonu yayınlandığı ilk 28 gün içinde 541 milyon saat izlenmiş. Geçtiğimiz hafta yayınlanan ikinci sezonu ise şu anda platformda en çok izlenen yapımlar arasında birinci sıraya oturmuş. Hal böyle olunca izleyicilerden The Witcher evreninde geçen spin-off dizileri için beklentiler çoğaldı tabii. E Netflix bu durur mu, yapıştırmış cevabı: The Witcher: Blood Origin.

Ağustos ayında ilk The Witcher spin-off’u gelmişti. Yaklaşık bir buçuk saat uzunluğuna sahip The Witcher: Nightmare of the Wolf isimli bu animasyon spin-off filmi The Witcher hayranlarının dışında kimsenin pek de ilgisini çekmedi desek yanlış olmaz herhalde. Dümdüz live-action olacak yeni spin-off The Witcher: Blood Origin ise şimdiden ilgi çekici duruyor. The Witcher’ın birinci ve ikinci sezonundan birer bölümün senaryosunu kaleme alan Declan de Barra’nın yaratıcılığını üstlendiği Blood Origin, Geralt, Ciri ve Yennefer’in yaşadığı olaylardan neredeyse 1200 sene öncesinde geçiyor. Éile, Fjall ve Scian isimli üç ana karaktere odaklanacak dizide canavarların, insanların ve elflerin güçlerini birleştirmesine neden olan olaylarla beraber ilk Witcher’ın hikayesi anlatılacak.

The Witcher: Blood Origin’in oyuncu kadrosunda Michelle Yeoh’nun başrolü üstlenmesiyle beraber Lenny Henry, Jacob Collins-Levy, Dylan Moran, Mirren Mack, Laurence O’Fuarain, Nathaniel Curtis, Sophia Brown, Francesca Mills, Huw Novelli, Lizzie Annis ve Zach Wyatt gibi isimler yer alıyor. Dizinin yaratıcısı de Barra, The Witcher yaratıcısı Lauren Schmidt Hissrich ile beraber Sean Daniel, Jason Brown, Tomasz Bagiński, Jarosław Sawko ve Matt O’Toole gibi isimlerden oluşan bir kadro ile The Witcher: Blood Origin’in yürütücü yapımcılığını üstleniyor.

2022’de Netflix’e uğraması beklenen The Witcher: Blood Origin’in şimdilik kesin bir yayın tarihi yok. Dizinin altı bölümlük ilk sezonuna kısa bir bakış atmak isterseniz aşağıdaki tadımlık fragmana buyur edelim.