matrix’ten yeni film beklemeyin

matrix’ten yeni film beklemeyin


o derin yeşil su gözlerin batsın matrix


Uzun bir süredir merak içinde beklediğimiz The Matrix Resurrections dün yayınlandı, izledik. Sevenler oldu, sevmeyenler oldu. Bu konuda biz ağzımızı açmayalım, bir kamyon dolusu laf ederiz. Bunun yerine The Matrix serisinin geleceğini konuşalım. Hoş, o konuda da pek konuşacak bir şey yok gibi.

Wachowskiler‘in yarısı, son filmin de yönetmeni Lana Wachowski, The Matrix Resurrections’ın galasında ikonik serinin geleceği ile ilgili sorulan soruları yanıtladı. Warner Bros. kendilerinden senelerce yeni bir The Matrix filmi beklese de Wachowski kardeşler seriye geri dönmeyi reddetmişti. 2019 yılında ise yeni bir filmin yolda olduğu duyurulmuş, bu filme bizzat Wachowskiler’den Lana’nın imza atacağı açıklanmıştı. Lana Wachowski’nin yıllar sonra yeni bir Matrix filmi çekmekteki asıl motivasyonu annesini ve babasını kaybettikten sonraki yas süreciyle baş etmeye çalışmasıymış. Zaten filmi izleyenler de fark etmiştir; The Matrix Resurrections yoğun olarak romantik bir hikayeye yer veriyor.

Asıl konuya dönelim. Lana Wachowski’ye kırmızı halıda gelen sorulardan biri de tabii ki Matrix’in geleceği hakkında oldu. Lana hanımefendileri kendisine yöneltilen “Bu film yeni bir üçlemeyle taçlandırılır mı?” sorusuna önce gülüyor, sonra da kısa ve net bir şekilde cevap veriyor: “Hayır.”

Tabii iş Wachowskiler‘le bitmiyor aslında. Serinin haklarını elinde bulunduran Warner Bros. Wachowskiler olmadan yeni bir Matrix filmi çekmek isterse işler değişebilir. Yine de böyle bir şey isterler mi, bilemiyoruz. Warner Bros.’tur, ne yapsa yeridir diyerek mevzu bahis röportajı aşağı bırakıyoruz.