nicolas cage, nicolas cage’i oynarsa…

nicolas cage, nicolas cage’i oynarsa…


the unbearable weight of massive talent


Nereye gidiyor bu Nicolas Cage’in yolu? Her önüne gelen rolü kabul etmesiyle son 10 senede kaç tane vasat altı filmde rol aldı, artık sayamıyoruz. Peki bu onu kötü bir oyuncu mu yapıyor? Geçtiğimiz aylarda gösterime giren Pig’i izleyenler pek öyle düşünmüyor ve Cage için “Aslında oynasa kralını oynar.” yorumunu yapıyor. Cage’in Pig filmi ile önümüzdeki Oscar’larda adaylık kazanacağını düşünenler bile var. Pig’in ardından vasat olmayacağına kesin gözüyle baktığımız bir Cage filmi daha gündeme geliyor. Üstelik bu filmde Nicolas Cage, bizatihi Nicolas Cage’i canlandırıyor.

Cage’in tanrı vergisi yeteneğinin dayanılmaz ağırlığıyla başa çıkmaya çalışacağı filmin adı bizim tanımımızdan hallice: The Unbearable Weight of Massive Talent. “Nedir bu filmin olayı?” der gibi bakan güzel gözleriniz için anlatalım. Javi Gutierrez isimli milyarder bir Cage hayranı, ünlü oyuncuya ekmeği aslanın ağzından çıkartamadığı zor günlerinde ilaç gibi gelecek bir teklifte bulunuyor ve doğum günü partisine teşrif etmesi karşılığında Cage’e 1 milyon dolar teklif ediyor. Her şey buraya kadar güzel. Fakat aslında madalyonun ters tarafından baktığımızda olayların çok daha farklı olduğunu öğreniyoruz. Javi aslında Meksikalı bir suç örgütü lideriymiş. Cage’in partiye katılma sebebi ise Javi hakkında istihbarat toplayıp CIA’e muhbirlik yapmakmış.

The Unbearable Weight of Massive Talent, konusuyla biraz Jean-Claude Van Damme’ın kendisini canlandırdığı Jean-Claude Van Johnson dizisini andırsa da bizim ilgimizi çekmedi değil. Nicolas Cage rolünde Nicolas Cage’i izleyeceğimiz filmde Cage hayranı milyarder Javi’ye Hollywood’un karizmatik abilerinden Pedro Pascal hayat veriyor. Tiffany HaddishSharon HorganNeil Patrick HarrisLily Sheen, Jacob Scipio, Paco LeónAlessandra Mastronardi ve Joanna Bobin gibi isimlerse yan rollerle bu ikiliye eşlik ediyor.

Tom Gormican ve Kevin Etten ikilisinin elinden çıkma The Unbearable Weight of Massive Talent, 22 Nisan tarihinde vizyona girmeye hazırlanıyor. Nicolas Cage’in yolu yol mu, izleyip göreceğiz.