robert eggers 2022’de bir film daha çekecek

robert eggers 2022’de bir film daha çekecek


the northman gelsin de önce


Şu sıralar The Northman ile merakımızı ve heyecanımızı gıdıklayan Robert Eggers, 2022’de yeni bir film için daha çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Ralph Ineson, Claes Bang ve Björk gibi yıldızlarla dolu The Northman’in ilk fragmanını iki gün önce izleme şansı bulduk. Fakat The Northman henüz tamamlanmış değil. Film hakkında Collider’a röportaj veren Eggers, The Northman’in tamamlanması için önlerinde sadece bir görsel efekt çekiminin kaldığını ve bu sahneyi çektikten sonra filmin son halini teslim edeceklerini belirtti. “Post-prodüksiyona girdiğimiz zamanlarda yeni şeyler yazmak için kendime hep zaman ayırmaya çalışırım.” açıklamalarında bulunan Eggers, yeni projesi için yavaştan hazırlıklara başladığını da duyurdu.

Eggers’ın önümüzdeki sene çalışmalarına başlayacağı ve konusu hakkında fazlasıyla ketum davrandığı proje hakkında henüz bir bilgimiz yok, fakat tahminlerimiz var. The Northman’den önce Eggers’ın adının anıldığı bir başka film projesi daha vardı: Nosferatu. Eggers, geçtiğimiz senelerde vampir filmlerinin atası sayılabilecek 1920 yapımı Nosferatu’nun remake’i için çalışmalara başlayacağını duyurmuş, hatta filmde ilk uzun metrajı The VVitch’te beraber çalıştığı Anya Taylor-Joy’un da yer alacağının müjdesini vermişti. Zaman içinde araya The Northman girince bu proje unutuldu tabii. Collider’ın film hakkında “Daha önce konuşulan projelerden biri mi?” sorusunu Eggers şu şekilde yanıtlıyor: “O da olabilir, yeni bir proje de olabilir. Oyuncuların uygunluk durumuna göre değişir.”

Robert Eggers’ın bu açık kapı bırakan sözlerinden sonra kendisinden ne gibi bir iş geleceğini kestirmek zor. The Northman gelsin de bir hele…