robocop yönetmeni paul verhoeven yeni filminde yine acayip şeyler deniyor

robocop yönetmeni paul verhoeven yeni filminde yine acayip şeyler deniyor


young sinner


1987 yapımı RoboCop ile distopik filmlere farklı bir bakış atarak türe yeni bir soluk getiren Paul Verhoeven, yine acayip şeylerin peşinden koşturuyor. Verhoeven, erotik gerilim filmi Young Sinner için çalışmalara başladı.

Yeni şeyler denemekten kaçınmayan Hollandalı yönetmen bu huyunu geçtiğimiz haftalarda yayınlanan son filmi Benedetta’da da gözümüze sokmaktan çekinmemişti. Verhoeven, 18. yüzyıl İtalya’sında bir rahibenin başka bir rahibeyle romantik bir ilişki yaşamasıyla beraber dindar toplumu sarsıntıya uğratan bir hikayeyi ekranlara getiren Benedetta’nın ardından Young Sinner’da da benzer işlere girişecekmiş. Siyasi gerilimin erotik türle harmanlandığı film, Verhoeven’a göre Basic Instinct ve Fatal Attraction filmlerinin “yenilikçi versiyonları” gibi bir konuma sahip olacakmış.

Verhoeven, Washington’da bir ABD senatörünün genç bir çalışanının uluslararası bir entrika ağına düşmesini konu edinen filmin senaryosu için daha önce RoboCop ve Starship Troopers’da çalıştığı senarist Edward Neumeier ile güçlerini birleştirecek. İkili, filmde kendilerine danışmanlık yapması için Ron Marks adında eski bir istihbarat memuru ile çalışacak.

Young Sinner’ın yayın tarihi veya oyuncu kadrosunda şimdilik gelen bir bilgi yok. Yakında çıkar kokusu diyor ve bekliyoruz.