spider-man: into the spider-verse’ün devam filmine ilk bakış

spider-man: into the spider-verse’ün devam filmine ilk bakış


gel bakalım miles morales


2018’de vizyona girmesiyle hayli beğenilen, beğenilmesiyle beraber Oscar, BAFTA ve Altın Küre de dahil birçok ödül töreninde En İyi Animasyon Filmi kategorisinde ödüllerden ödül beğenen Spider-Man: Into the Spider-Verse’ün devam filminden nihayet haberler geldi.

Birçoklarına göre en iyi Spider-Man uyarlaması olarak parmakla gösterilen animasyonun devam filmi Spider-Man: Across the Spider-verse (Part One) adını taşıyor. Adından da anlaşılacağı gibi iki filme bölünmüş bir hikayenin ilk kısmını ekrana taşıyacak filmde çömez Spider-Man’imiz Miles Morales, Spider-Gwen de dahil farklı farklı evrenlerden gelen bir ton Spidey ile güçlerini birleştirip daha önce karşılaştıkları bütün kötü karakterlerden daha güçlü bir baş düşmana karşı koymaya çalışacaklar.

İlk filmin yönetmenleri Bob Persichetti, Peter Ramsey ve Rodney Rothman’ın aksine Spider-Man: Across the Spider-verse (Part One)’da tamamen başka isimlerden oluşan yeni bir yönetmen üçlüsü yer alıyor. Bu yeni üçlü ise Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson’dan oluşuyor. İlk filmin senaristleri Phil Lord ile Rodney Rothman ikilisi ise devam filminde ekibe katılan Dave Callaham ile birlikte yeni filmin senaryosunu da kaleme alıyor.

Animasyonun seslendirme tarafında ise Shameik Moore Miles Morales ile, Hailee Steinfeld Gwen Stacy ile ve Jake Johnson Peter B. Parker ile rollerine geri dönerken ekibe yeni katılan isimler arasında şimdilik Jessica Drew karakteriyle Issa Rae ve ilk filmin after-credits sahnesinde gördüğümüz Miguel O’Hara aka Spider-Man 2099 ile Oscar Isaac yer alıyor.

Şahsen bizi 17 Aralık’ta vizyona girecek Tom Holland’lı Spider-Man: No Way Home’dan daha fazla heyecanlandıran Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One), 7 Ekim 2022 tarihinde beyaz perdenin yolunu tutacak. Miles’ın yeni Spidey’lerle o evrenden bu evrene koşturacağı filmi merakla bekliyor ve filme ilk bakış atma şansı bulduğumuz kısa videoyu huzurlarınıza bırakıyoruz.