steven spielberg’ün kendi çocukluğunu anlatacağı filmin vizyon tarihi belli oldu

steven spielberg’ün kendi çocukluğunu anlatacağı filmin vizyon tarihi belli oldu


the fabelmans


Sinema dünyasının en prestijli yönetmenlerinden Steven Spielberg, kendi çocukluğunu anlatacağı bir film projesi üzerinde çalışmalara başladığını sene içinde duyurmuştu. The Fabelmans isimli filmin 23 Kasım 2022’de vizyona gireceği açıklandı.

The Fabelmans ile 20. yüzyılın son çeyreğinde Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Raiders of the Lost Ark, E.T. the Extra-Terrestrial ve Jurassic Park gibi günümüzün klasikleşmiş filmlerine imza atarak Hollywood’a adını altın harflerle yazdıran Steven Spielberg’ün Arizona’da geçen çocukluğu ve sinemaya olan tutkusunun ilk yılları beyaz perdeye aktarılacak.

Filmde Spielberg’ün çocukluğunu Hollywood’un taze yeteneklerinden Gabriel LaBelle canlandıracak. Julia Butters’ı Spielberg’ün kız kardeşi Annie rolünde izleyeceğimiz filmde Paul Dano ve Michelle Williams yönetmenin anne-babasına, film için ilginç bir seçim olan Seth Rogen ise amcasına hayat verecek. The Fabelmans’in yönetmenliğini bizzat Spielberg’ün kendisi üstlenirken senaryosunu ise Lincoln ve Munich gibi filmlerin yanı sıra önümüzdeki günlerde vizyona girecek West Side Story’de de beraber çalıştığı Tony Kushner ile kaleme alacak.