the batman spin-off dizisi the penguin’e hbo max’ten onay geldi

the batman spin-off dizisi the penguin’e hbo max’ten onay geldi


başrolde colin farrell


Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis ve Peter Sarsgaard gibi isimleri bir araya getirecek Matt Reeves yönetmenliğindeki The Batman’i bekleyeduralım, aynı evrende geçecek bir dizi projesine HBO Max’ten onay geldi.

Joaquin Phoenix’li Joker, Tom Hardy’li Venom ve Ocak ayında yayınlanacak Jared Leto’lu Morbius derken yakın dönemde sinema dünyasında kötü karakterlere odaklanan yapımlara karşı ilgiler baya artmıştı. Bu kötü karakterlerden bir diğeri Penguin’e odaklanacak bir spin-off dizisinin de yolda olduğu dedikoduları geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Bu dedikodular bizzat HBO Max tarafından resmiyete kavuştu. The Penguin adını taşıyacak dizi Batman’in baş düşmanlarından Oswald Cobblepot ya da bilinen adıyla Penguin’in suç imparatorluğunu büyütmesine yer verecek. Dizide Penguin’i filmde olduğu gibi yine Colin Farrell canlandıracak.

Al Pacino’lu Scarface’ten ilham alacağı konuşulan projenin senaryosunu Impulse ve Agents of S.H.I.E.L.D. dizilerinde imzası bulunan Lauren LeFranc kaleme alıyor. Matt Reeves’in prodüktör olarak katkıda bulunacağı dizi, yeni Batman filmiyle ve Gotham Polis Departmanı’nın yozlaşmasına odaklanacak bir diğer spin-off projesiyle direkt olarak bağlantılı olacak.

Robert Pattinson’lı The Batman, 4 Mart 2022’de vizyona girecek. The Penguin projesi için çalışmaların ne zaman başlayacağı ise şimdilik belirsiz.