the tragedy of macbeth’ten taze fragman

the tragedy of macbeth’ten taze fragman


o, full of scorpions is my mind


Kara komedi deyince akan suları durduran Coen Kardeşler’in yarısı Joel Coen’in abisinden ayrı gayrı çalıştığı ilk filmi The Tragedy of Macbeth’ten bir fragman daha yayınlandı.

Prömiyerini yaptığı New York Film Festivali’nde coşkuyla karşılanan ve olumlu yorumlardan yorum beğenen The Tragedy of Macbeth’in başrollerini Hollywood’un Oscar gediklisi iki ismi Denzel Washington ve Frances McDormand paylaşıyor. Son dönemdeki Coen filmleri gibi yıldızlar geçidi olmasa da iddiası yerinde bir oyuncu kadrosuna sahip filmde Washington ve McDormand ikilisiyle beraber Corey Hawkins, Moses Ingram, Ralph Ineson, Sean Patrick Thomas, Harry Melling, Bertie Carvel, Kathryn Hunter, Brendan Gleeson ve Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

Siyah beyaz görüntüleri ve çerçeve oranıyla İsveçli usta yönetmen Ingmar Bergman’a selam veren The Tragedy of Macbeth, filmde Lady Macbeth’i canlandıran Frances McDormand’ın bahsettiğine göre adından da anlaşılacağı üzere Macbeth hikayesinin trajedisine atıfta bulunarak alışık olduğumuz Macbeth uyarlamalarından farklı bir yol izliyormuş. Bugün karşımıza çıkan kısa ama etkileyici fragmanda Macbeth’in meşhur “O, full of scorpions is my mind, dear wife.” repliğini duyuyoruz.

A24 imzasıyla kalite beklentimizi iki, üç kat daha yukarılara çıkaran The Tragedy of Macbeth, 14 Ocak’ta Apple TV+’ta yayınlanacak. Sabırsızca bekliyoruz.