the weeknd, hem fka twigs’in hem de aaliyah’ın konuğu

the weeknd, hem fka twigs’in hem de aaliyah’ın konuğu


albüm nerde be adam?


Yakın dönemde albüm yayınlamasını beklememize rağmen hiç o taraklarda bezi olmayan The Weeknd; Post Malone, Rosalía ve Swedish House Mafia gibi isimlerin ardından ayrı ayrı iki isme daha konuk oluyor: FKA twigs ve Aaliyah.

2019 çıkışlı MAGDALENE’in ardından yeni teklileriyle yavaş yavaş geri dönmeye hazırlanan FKA twigs’in The Weeknd’i konuk ettiği teklisinin adı Tears In The Club adını taşıyor. Cirkut, El Guincho ve yakın dönem deneysel pop sahnesinde dikkat çeken işlere imza atan Arca’nın prodüktörlüğünü üstlendiği şarkı için bir adet müzik videosu da geldi. Amber Grace Johnson’ın yönetmenliğini üstlendiği videoda şarkının adından anlayacağınız üzere FKA twigs ve The Weeknd ikilisi beraber göz yaşı döküyor.

İkinci tekliye geçecek olursak… 90’lı yıllarda R&B sahnesine damga vuran Aaliyah’ı hatırlayanınız vardır belki. 2001’de henüz sadece 22 yaşındayken bir uçak kazasında trajik bir şekilde hayatını kaybeden sanatçının hem menajeri hem de amcası olan Barry Hankerson, Aaliyah’ı anmak üzere sanatçının şarkılarından oluşacak ve konuklara yer verecek bir albüme imza atıyor. İşbu albümden gelen Poison isimli ilk teklinin konuğu da The Weeknd oluyor.