trainspotting spin-off dizisinin muhtemel yayın tarihi açıklandı gibi

trainspotting spin-off dizisinin muhtemel yayın tarihi açıklandı gibi


belki 18 ay, belki 18 aydan da yakın


Ekim ayında Irvine Welsh’in hem edebiyat hem de sinema dünyasında kültleşmiş eseri Trainspotting’in bir spin-off dizisinin yolda olduğunu öğrenmiştik. Bugün ise dizinin yayın tarihine dair açıklamalar geldi.

Bahsi geçen isimsiz dizi, Irvine Welsh’in Trainspotting ile bağlantılı olan 2016 çıkışlı The Blade Artist romanından uyarlanacak. Trainspotting’in vahşi delikanlılarından Begbie’ye odaklanacak spin-off projesi, The Blade Artist romanında olduğu gibi Begbie’nin geçmişini ve geleceğini anlatacak.

İki Trainspotting filminde olduğu gibi spin-off projesinde de Begbie’ye hayat verecek Robert Carlyle’ın yaptığı açıklamalara göre diziyi bir süre beklememiz gerekecek. Carlyle, şimdilik The Blade Artist olarak andığımız dizinin daha uzun bir yolunun olduğunu ve 18 ay ya da 18 aydan biraz daha kısa bir süre sonra izleyicilerle buluşacağının açıklamasını yaptı. Projenin konusuna dair paylaşımlarda da bulunan Carlyle, The Blade Artist’ten ne gibi beklentilerimiz olması gerektiğini şu sözlerle açıkladı: “Begbie hapishaneye girdikten sonra kendini sanata verir. Heykel sanatında ustalaşır ve hapishaneden çıktıktan sonra da Jim Francis adıyla sanatını icra etmeye devam eder. Hapishane terapistiyle bir ilişki yaşamaya başlar ve onunla evlenir. Evliliğinin ardından Kaliforniya’ya yerleşir, çocuğu olur, sanat eserleri büyük ilgi çeker ve bir anda üne kavuşur. Yıllar sonra eski yaşamından bir telefon çağrısı yeni hayatını tehdit eder ve olaylar gelişir.”

Altı bölümden oluşacağı konuşulan dizide diğer Trainspotting karakterlerine yer verilecek mi, şimdilik belirsiz. Merakla bekliyoruz.