yeni the cure albümü 67 dakika uzunluğunda olacak

yeni the cure albümü 67 dakika uzunluğunda olacak


67 dakika hüzünlenmece


2008 çıkışlı 4:13 Dream’in ardından sevenlerinin hatta sevmeyenlerinin bile iple çektiği yeni The Cure albümüne dair sıcak haberler var. 14 yıl aradan sonra yayınlanacak albüm 67 dakika uzunluğunda olacak.

Robert Smith ve saz arkadaşlarının bir süredir yeni bir albüm üzerinde çalıştıklarını bilmeyen yok. Grubun baslarından sorumlu ismi Simon Gallup’un Ağustos ayında “İhanetlerden yoruldum.” minvalinde açıklamalar yapıp gruptan ayrılması, Ekim ayında ise tekrar gruba dönmesi ve Smith’in “En hüzünlü ve duygusal kaydımız.” şeklinde tanımlayıp son The Cure albümü olacağının haberini vermesiyle çalkantılı bir kayıt sürecine sahip olduğu su götürmez bir gerçek olan mevzubahis albüme dair beklentilerimiz çığ gibi büyümüştü. Biz albümün adını, sanını merakla beklerken gruptan turne haberiyle beraber albümün süresi açıklandı.

Önümüzdeki sene Ekim başından Aralık ortasına kadar Avrupa’yı ve ABD’yi turlayacağını ve turne tarihlerini duyuran The Cure, hayranlarına konserlerde 135 dakika uzunluğunda bir sahne şovu sunacaklarını duyurdu. Bu duyuruyla beraber isimsiz yeni albümünse 67 dakika uzunluğunda olacağını öğrendik.

Smith’in daha önce “10 senelik yaşanmışlığın yaklaşık bir saate damıtılmış hali.” açıklamasında bulunduğu isimsiz The Cure albümüne çıkış tarihi hala belirsiz olsa da tahmin ettiğimizden de yakın olabilir diyor ve beklemeye koyuluyoruz. Hadi The Cure, sen yaparsın.