bu hafta sonu klein phönix yine dopdolu!

bu hafta sonu klein phönix yine dopdolu!


hava soğuk, mekan yangın yeri


İzlanda’dan gelen soğuk hava dalgasının tatlı şehrimizi sarmasına saatler kala hafta sonuna bir durum raporu bırakıyoruz: Siz siz olun, dans ederek ısının efendim. Dans etmek de demişken, Klein Phönix’in bu hafta sonu size sunacağı harika programa göz atmayı da sakın unutmayın.

Mekanımızda bu akşam Tel Aviv’in esrarengiz ve heyecan verici elektronik müzik sahnesinin yükselen değerlerinden Kadosh ve Omri Guetta’nın kurduğu Frau Blau Records’ın sapasağlam bir kadro ile İstanbul çıkarmasına hazırlandığı program var. Dixon ve Âme gibi ağır topların alametifarikası Innervisions ile uzun süre yan yana adını andığımız Kadosh, bugün Berlin şehrinin en iyi DJ ve prodüktörlerinden biri.

Şehrin süper kulüplerinden biri olan Watergate’in resident’ı isimle beraber sahne alacak Omri Guetta ise doğup büyüdüğü Tel Aviv’in en şahsına münhasır müzikal simalarından birisi. Kendini sürekli yenileyen ve geliştiren, David olmayan Guetta’nın bugüne kadar Stephan Bodzin’den Red Axes’a, oradan da Sven Vath’e ve çok çok daha fazlası ile yaptığı iş birliklerini dinlemekten ne kadar keyif aldığımız ortada. Frau Blau kurucularına bu özel gecede Upon.You’nun patronu Marco Resmann ve Kompakt efsanesi Marcus Worgull eşlik ediyor. E sizlere bizlere de bilet almak düşüyor.

Takvimler Cumartesi gecesini gösterdiğinde ise kulübümüz bir başka plak şirketinin showcase’i ile şaha kalkıyor. Elektronik müzik harikalar diyarı Berlin’in bağımsız plak şirketleri arasında yer edinen Metanoia, downtempo’dan Berlin techno’suna oradan da organic house’a uzanan kataloğundaki yetenekli isimlerle Klein Phönix setinin başına geçiyor. Şirket patronu Coss ile b2b’sini izleyeceğimiz Iorie, gecenin onur konuğu Chris Schwarzwälder, büyükbabasının mirasını müziğine akıtan İstanbullu ve bol gizemli prodüktör Menachem 26 ve dinamik setleriyle bilinen David Benjamin’den oluşan atom bombasına eş değer lineup ile Cumartesi gecesinin hakkını vermek isteyenleri yavaşça veya koşa koşa biletlere doğru alalım.