disney+ bu yaz resmen türkiye’de

disney+ bu yaz resmen türkiye’de


biz hazırız


Streaming savaşlarının en ağır şövalyelerinden Disney+’ın yakın zamanda Türkiye’ye giriş yapacağı kulağımıza gelen dedikodular arasındaydı. Bugün gelen bir duyuru ile platformun önümüzdeki yaz Türkiye’de yayın hayatına başlayacağı resmiyete kavuştu.

2019’un son çeyreğinde yayın hayatına başlayan platform Disney, Marvel, National Geographic, Star Wars ve Pixar gibi markaların orijinal içerikleriyle kısa sürede hem streaming devi Netflix’e kafa tutmuş hem de global çapta en çok aboneye sahip platformlardan biri haline gelmişti. Servis alanını daha da genişletmeyi hedefleyen Disney+, 2022 yılı içinde Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında Türkiye de dahil olmak üzere 42 ülkede hizmete açılacak.

RTÜK’ten yakın zamanda yayın lisansı alan ve Türkiye pazarında görev yapacak çalışanlar için iş ilanları yayınlayan platform, net bir yayın tarihi duyurmasa da yaz aylarında Türkiye’de servise başlayacak. Netflix, BluTV, Gain gibi platformlarla beraber yine bu yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayacak HBO Max’e de rakip olacak Disney+’ın Türkiye abonelik ücreti de şimdilik belirsiz.