dua lipa’dan bir film + bir albüm haberi

dua lipa’dan bir film + bir albüm haberi


daha çok dua, daha fazla dua


Yakın dönem pop müziğinin ayıla bayıla dinlediğimiz yegane isimlerinden Dua Lipa, iki şahane haberle konu başlığımız oluyor. On parmağında on marifet Lipa hanımefendileri hem müzik dünyasından hem de sinema dünyasından sıcak haberleri verdi.

Önce albüm haberiyle başlayalım. 2017 çıkışlı self-titled albümünün üstüne 2020’de Future Nostalgia ile kariyerinin (şimdilik) en iyi işine imza atan Lipa, hazırlığında olduğu üçüncü stüdyo albümüne dair a-acayip detaylar paylaştı. Müstakbel albüm şu an daha erken aşamalarda olsa da yavaş yavaş şekillenmeye başlamış bile. Fakat Duacığımız yeni albümünde farklı işler peşindeymiş. Albüm için Future Nostalgia’ya kıyasla daha kendine has bir sound içereceği açıklamalarında bulunan Lipa, şu sözleri söylemekten de çekinmiyor: “Dürüst olmak gerekirse hayranlarımın dinlemek isteyeceği bir albüm değil.” Henüz ismi duyurulmayan albümün kayıtları tam gaz devam ediyormuş. Lipa hayranları dinler mi, bilemiyoruz. Biz dinler miyiz? Seve seve.

Haberimizin beyaz perde kısmına geçecek olursak… Hatırlayan vardır belki, geçtiğimiz yaz aylarında Argylle isimli bir film gündeme gelmişti. Kingsman serisi ve Kick-Ass gibi aksiyon filmlerinin vizyonu geniş yönetmenlerinden Matthew Vaughn’ın Ellie Conway’in aynı isimli romanından uyarladığı Argylle, Bond-vâri bir ajan macerasını konu alıyor. Dua Lipa’nın da ilk oyunculuk deneyimini tadacağı Argylle’ın oyuncu kadrosu şampiyonlar liginden hallice: Samuel L. Jackson, Henry Cavill, Bryan Cranston, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Catherine O’Hara ve John Cena. Filme bir soundtrack’le de katkıda bulunacak Lipa, Argylle’de aslında hayli önemli bir role sahipmiş. Şarkıcının filmde yer aldığı sahne de oynadığı rol kadar önemliymiş.

Şu an post-prodüksiyon aşamasında olan Argylle’in vizyon tarihi şimdilik belli olmasa da 2022 yılı içinde gösterime girmesi bekleniyor. Müzik kariyerini seve seve takip ettiğimiz Duacığımız oyuncu olarak bize ne gibi sürprizler sergileyecek, Argylle’i izleyip göreceğiz.