jean-michel basquiat’nın biyografik filmi başrolünü buldu

jean-michel basquiat’nın biyografik filmi başrolünü buldu


samo lives


80’li yıllarda New York sokaklarını graffiti’leriyle süsleyen Jean-Michel Basquiat, ölümünün 34. yılında sanat camiasına olan etkisini sürdürmeye devam ediyor. Basquiat biyografik filmi Samo Lives’ten yeni gelişmeler var.

Luce ve The Cloverfield Paradox gibi işleriyle tanınan Julius Onah, yakın zamanda New Yorklu sanatçının hayatına ve erken ölümüyle kısa sürse de etkisini hala devam ettiren sanat kariyerine odaklanacak bir film için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Onah, hem yazıp hem yöneteceği Samo Lives’te Basquiat’yı canlandırması için Luce’ta beraber çalıştığı Kelvin Harrison Jr. ile anlaştı. Peter Dinklage’lı Cyrano müzikalinde de boy gösteren Harrison Jr., Onah ile beraber filmin yapımını da üstlenecek.

1996 yılında Julian Schnabel yönetmenliğinde çekilen ve yine Basquiat’ya odaklanan bir film de sinema dünyasıyla buluşmuştu. Jeffrey Wright’ın Basquiat rolünü üstlendiği filmde David Bowie, Gary Oldman, Dennis Hopper, Christopher Walken, Claire Forlani, Michael Wincott, Parker Posey, Benicio Del Toro gibi isimler yer almıştı. Samo Lives’te de Basquiat’nın sanat kariyerinde kilit rol oynayan Andy Warhol, Rene Ricard, Vincent Gallo ve Al Diaz gibi isimleri canlandıracak daha birçok ismin duyurulması bekleniyor.