johnny marr’dan politik mesajı bol yeni tekli

johnny marr’dan politik mesajı bol yeni tekli


night and day


Eski The Smiths’ci Johnny Marr, kısımlar halinde yayınlamaya başladığı yeni solo albümü Fever Dreams Pts. 1-4’dan yeni bir tekli paylaştı.

Marr, adından da anlaşılacağı üzere dört kısımdan oluşan solo albümünün ilk iki kısmını Ekim ve Aralık aylarında yayınlamıştı. Bugün gelen Night and Day adındaki yeni tekli ise serinin üçüncü kısmından geliyor. Yakın zamanda yayınlanacak üçüncü kısım Night and Day teklisi ile beraber The Speed of Love, Counter-Clock World ve Rubicon adında dört şarkıyı içerecek.

Marr’ın pandemi süresince sürekli takip ettiği gündem haberlerinden esinlenerek yazdığı Night and Day, şarkının müzik videosundan da göreceğimiz üzere hayli yoğun politik mesajlar içeriyor. Şarkının prodüksiyon kısmında ise Primal Scream’den sürpriz bir isim bizi karşılıyor. Grubun basçısı Simone Marie, Night and Day’in baslarında ve vokallerinde Johnny Marr’a eşlik etmiş.

Fever Dreams serisinin 16 şarkılık full + full hali 25 Şubat tarihinde dinlemeye açılacak. O zamana kadar yeni tekli Night and Day ile hemen aşağıdan oyalanabiliriz.

Fever Dreams Pts 1-4:

01. Spirit, Power and Soul
02. Receiver
03. All These Days
04. Ariel
05. Lightning People
06. Hideaway Girl
07. Sensory Street
08. Tenement Time
09. The Speed of Love
10. Night and Day
11. Counter-Clock World
12. Rubicon
13. God’s Gift
14. Ghoster
15. The Whirl
16. Human