mark ruffalo ve hugh laurie, ikinci dünya savaşı temalı bir dizide buluşuyor

mark ruffalo ve hugh laurie, ikinci dünya savaşı temalı bir dizide buluşuyor


all the light we cannot see


Yakın zamanda duyurduğu projelerle şu sıralar farklı işlerin peşinde olduğunu belli eden yayın platformu devi Netflix, yine dikkatleri üzerine çekecek bir dizi projesi için çalışmalara başladı: All the Light We Cannot See.

Konusuyla ilgilimizi çeken All the Light We Cannot See’nin önce yapım ekibinden bahsetmek isteriz zira dizinin arkasında bulunan isimler hayli sağlam. Dizinin uyarlama senaryosunu Peaky Blinders, See ve Taboo gibi dizilerin yaratıcı beyni olmasının yanı sıra Eastern Promises, Locke ve son olarak Spencer gibi filmlerin senaryosuna imza atan Steven Knight kaleme alıyor. Knight’ın yazdığı senaryoyu yapımcı kimliğiyle sık sık anılmasıyla beraber Night in the Museum ve The Internship gibi filmlerin yönetmeni olarak da tanınan Shawn Levy kameraya alacak. Dizinin başrollerini ise Marvel Sinematik Evreni’nin Hulk/Bruce Banner’ı olmasıyla beraber HBO yapımı I Know This Much Is True ile yavaş yavaş televizyona da giriş yapmaya başlayan Mark Ruffalo ile The Night Manager, Tomorrowland ve tabii ki House M.D. gibi yapımların yıldızı Hugh Laurie üstleniyor. Aria Mia Loberti isimli genç bir aktris ise All the Light We Cannot See ile bu ikiliye eşlik ederek oyunculuk kariyerine başlayacak.

Dizinin konusuna gelecek olursak… Pulitzer ödüllü Anthony Doerr’in aynı isimli romanından uyarlanan All the Light We Cannot See, II. Dünya Savaşı’nda geçiyor ve görme engelli genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Babası Daniel LeBlanc ile Paris’te bir müzede yaşayan Marie-Laure isimli genç kızın yolu II. Dünya Savaşı başlarında Werner isimli genç bir Alman askeriyle kesişir. Bu iki genç savaşın yaratığı yıkımdan beraber kaçmaya çalışırlar. Dizide Daniel LeBlanc’ı Mark Ruffalo canlandırıyor. Hugh Laurie ise Daniel’ın amcası rolünde olacak ve I. Dünya Savaşı etkisiyle travma sonrası stres bozukluğu yaşayan Etienne LeBlanc isimli bir savaş kahramanına hayat verecek. Marie-Laure rolünde ise Aria Mia Loberti’yi izleyeceğiz. Werner’i kimin canlandıracağı şimdilik belirsiz.

Bir mini dizi olarak planlanan All the Light We Cannot See’nin yapımına yakın zamanda başlanması bekleniyor.