martin scorsese ve leonardo dicaprio’nun dizi projesinde başrol keanu reeves’in

martin scorsese ve leonardo dicaprio’nun dizi projesinde başrol keanu reeves’in


the devil in the white city


Şu sıralar The Matrix Resurrections’taki John Wick rolüyle adını sıkça andığımız Keanu Reeves’in bomba bir dizi projesinin başrolünde yer alacağı konuşuluyor. Dizinin yapımcı kadrosunda Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio bulunuyor.

Hulu’da yayınlanacak The Devil in the White City isimli mini dizi, Erik Larson’ın aynı isimli çok satan suç romanından uyarlanacak. Larson’ın 2003 yılında kaleme aldığı ve gerçek bir hikayeden uyarladığı The Devil in the White City, 1893 yılında Şikago’da düzenlenen Dünya Fuarı’nın mimarı Daniel H. Burnham’ın ve fuarı kurbanlarını yakalamak için kullanan Dr. H. H. Holmes isimli bir seri katilin yollarının kesişmesini konu alıyor. Dizi de aynı konuyu ekranlara getirecek.

DiCaprio 2009 yılında romanın haklarını satın almıştı. O zamanlar kendisinin başrolde yer alacağı ve Martin Scorsese’nin yönetmenliğini üstleneceği bir filmin yolda olduğu düşünülse de bu proje gerçekleşmemiş ve The Devil in the White City rafa kaldırılmıştı. 2019’da proje için DiCaprio ile masaya oturan Hulu, en pahalı yapımlarından birine imza atmak için sanatçı ile anlaşmıştı.

Leonardo DiCaprio’nun sık sık yapımcı olarak beraber çalıştığı Martin Scorsese’nin de arkasında durduğu The Devil in the White City’nin ilk iki bölümünün yönetmenliğini Little Children ve In the Bedroom gibi işleriyle tanınan Todd Field yönetecek. Dizinin yayın tarihi şimdilik belirsiz.