maya jane coles ile hafta sonuna hazırlık

maya jane coles ile hafta sonuna hazırlık


cool hanımefendi hoş geliyorsunuz


Şehrin elektronik müzik cenneti Klein Phönix‘e kendine has techno sound’unu getirmeye hazırlanan efsane DJ ve prodüktör Maya Jane Coles ile performansı öncesinde ufak bir sohbet ettik, bakalım neler öğrendik.

Aşırı rekabetçi olmasıyla bilinen İngiliz elektronik müzik sahnesinde aktif rol oynayan bir kadın olarak kendinize sağlam bir yer edinmek zor oldu mu?

Benim için mesele her zaman olabildiğim prodüktörün en iyisi olmaktı, cinsiyetimden ziyade gerçekten sevdiğim ve insanlara bahsederken gurur duyacağım bir müzik yapmak istiyordum. Diğer insanlarla rekabet etmek benim için bir anlam ifade etmiyordu doğrusu. İnsanların benim yarattığım sanatı sevmeleri ve kendi yaşantımı sanatım üzerinden devam ettirebilmem en çok mutlu olduğum şeyler.

En son loop’ta dinlediğiniz albüm hangisiydi?

Muhtemelen son albümüm Night Creature’ı mükemmelleştirmeye çalışırken onu dinlemişimdir haha. Bir albüm üzerinde geçirdiğim en uzun zamandı ve tam karantinaya denk gelmesi sebebiyle stüdyomda upuzun saatler geçirdim. Ama tam istediğim gibi oldu sonunda.

Nocturnal Sunshine projenizdeki ilham neydi? Maya Jane Coles’dan ne gibi farklılıkları var?

Müziğe ilk defa çocukluk senelerimde hip-hop prodüktörlüğü yaparak başladım. Nocturnal Sunshine’ın arkasındaki ilham da oradan geliyor. Benim başka bir tarafımı göstermeyi ve bunu yaparken de eğlenmeyi çok seviyorum.

Bugüne kadar kimseye anlatmadığınız komik bir backstage hikayeniz var mı?

Tekrarlayabileceğimi zannetmiyorum. :/

Dünyada en çok sevdiğiniz 3 plak dükkanı hangileri?

Plağa bayılıyorum ve kendi albümlerimin plak olarak basılması harika bir şey. Fiziksel olarak müziğe dokunmak çok iyi. Ama pek de crate digger saymam kendimi 🙂

Setlerinizde çalmayı çok isteyip kendinizi durdurduğunuz “guilty pleasure” parçalar var mı?

Guilty pleasure parça pek yok ama bazı nostaljik şarkılarım var, bana arkadaşlarımla beraber gittiğimiz tatilleri hatırlatıyorlar, onları çalmayı seviyorum. Mesela Kasper Bjorke’nin “Apart” parçasının Michael Mayer remix’i bana Berlin Berghain’e yaptığım çok eğlenceli bir ziyareti hatırlatıyor hep. Veya Kristin Velvet’ten “Don’t Leave”i setlerimde çalıyorum, bu şarkıyı da arkadaşlarımla İbiza’da villamıza giderken arabada dinliyorduk ve bir anda başlayan gök gürültüsü ve şimşek başlamıştı. O parça da bana bu anıları hatırlatıyor.

Bu zamanların en hafife alınmış DJ’i kim?

Kim Ann Foxman her zaman daha fazla övgü alması gerektiğini düşündüğüm bir DJ. Sanatında gerçekten harika bir isim.

Maya Jane Coles ile Klein Phönix’te buluşmak isteyenleri yavaşça buraya alalım.