morrissey ve johnny marr arasında sular durulmuyor

morrissey ve johnny marr arasında sular durulmuyor


bigmouth strikes again


The Smiths’in iki eski demirbaşı yıllar sonra tekrar bir polemik içine düşmüş durumda. Johnny Marr’ın bir röportajda Morrissey ile ilgili konuşmasıyla başlayan tartışma kaldığı yerden devam ediyor.

Önce ikilinin arasındaki tartışmanın fitilini ateşleyen röportajdan kısaca bahsedelim. Şu sıralar yeni solo albümü Fever Dreams Pts 1-4’un hazırlığında olan Marr, albümün tanıtımı kapsamında Uncut Magazine ile geçtiğimiz günlerde bir röportajda bulunmuştu. The Smiths’in dağılmasının ardından The Pretenders’tan The The’ya, Modest Mouse’tan The Cribs’e birçok grupta adı geçen Marr, bu kadar fazla grupta yer almasının nedenini şu sözlerle açıkladı: “Çalıştığım kişilere hep sadık olmak istedim. Müzikal birlikteliğimin olduğu herkesle yakın oldum, malum kişi hariç tabii. Farklı kafalarda olduğumuz için Morrissey ile pek yakın olamadık.” İşte Marr’ın bu sözlerinden sonra olaylar başlıyor.

Senelerdir görüşmediği eski dostunun bu sözlerinden rahatsız olan Morrissey, Marr’dan röportajlarda kendisinden bahsetmemesi için ricada bulunduğu bir açık mektup yayınladı. Güzel bir dille başlayıp giderek tansiyonun arttığı açık mektupta Morrissey, şu cümleleri kuruyor: “Beni tanımıyorsun. Hayatımı, niyetimi, düşüncelerimi, hislerimi bilmiyorsun. Yine de geçmiş, bütün hislerimi bilen psikiyatristimmişsin gibi konuşmaya devam ediyorsun. Az buz değil, 35 yıldır görüşmüyoruz. Seninle tanıştığımızda ikimizin de bir başarısı yoktu. Bugün olduğumuz yere gelebilmek için ikimiz de birbirimize destek çıktık. Bunu bu şekilde bıraksan olmaz mı? Senede bir, on senede bir her şey için beni suçlamak zorunda mısın? Adımı click-bait niyetine kullanmayı bırak artık. 1982’de değiliz, 2022 yılındayız.”

Moz’un açık mektubunun ardından Marr cephesinden de bir karşı yanıt gecikmedi tabii. Kısa ve sade bir şekilde cevap vermek isteyen Marr, Twitter hesabından Morrissey’i etiketleyerek şu sözleri yazdı: “Sevgili Morrissey. Açık mektup falan bunlar 1953’te kaldı. Artık her şey sosyal medyada. Donald Trump bile bu işi çözdü. Ayrıca bu yalan haber işleri falan sence de birazcık 2021’imsi değil mi?”

Bu paylaşımın üstüne Morrissey’den henüz bir yanıt gelmiş değil. Biz mısırlarımızı kaptık, şevkle izlemeye devam ediyoruz.