müzik eğitimi ve fazlasını sunan deplike’a 10 milyon tl’lik yatırım

müzik eğitimi ve fazlasını sunan deplike’a 10 milyon tl’lik yatırım


müzik eğitimini kişiselleştirmeyi amaçlıyor


iOS, Android, MacOS ve Windows işletim sistemleri için geliştirdiği gitar efekt uygulamasıyla yer aldığı pazarda iki milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan Deplike, ilk deneyimlerinin üzerine çok daha fazlasını katarak 1 milyar kişiye ulaşmayı hedeflediği müzik eğitimi uygulaması için 10 milyon TL’lik ilk yatırımını tamamladı.

İstatiksel verilere baktığımızda dünya genelinde pandemi süreci boyunca müzik eğitimine başlayan kişi sayısı önceki dönemlere göre iki katına kadar çıkmış durumda. Fakat yine aynı veriler bu kişilerin %90’ının eğitimlerinin ilk senesinde müziği bıraktığını işaret ediyor. Yeni versiyonu ile yakın zamanda başka bir boyuta geçecek Deplike uygulaması ise müzikseverlere sevdiği şarkılar ve müzisyenlerle beraber daha eğlenceli, verimli ve istikrarlı bir deneyim sunarak kişiselleştirilmiş müzik eğitimi eşliğinde bu oranı çok daha düşük seviyelere indirerek müziği ortak bir dil haline getirmeyi hedefliyor. Bu deneyim ile beraber dünyayı daha da yaratıcı bir yer haline getirmeyi amaçlayan Deplike’ın 10 milyon TL’lik ilk yatırım turunda Udemy ve Carbon Health kurucusu Eren Bali, Layer kurucusu ve Gram Games exit ile tanıdığımız Mehmet Ecevit, Erdem Çelik ve Halil Ünlüeser ile birlikte Teknasyon da yer aldı.

Bu büyük yatırım haberiyle ilgili Deplike’ın CEO’su ve kurucularından Ufuk Polat, şu sözleri söylemiş:

‘’Dünyayı daha yaratıcı ve müzikal bir yere dönüştürme hedefimize inanan yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Farklı alanlardan, bize güç ve hız katabilecek kişiler bir araya geldi. Anne karnında, annelerimizin kalp atışını dinlemeye başlayarak hayatımıza çok erken dönemde giren, en sevdiğimiz, en üzüldügümüz anlarda hep yanımızda olan müzik, tarihin akışında hep görünmeyen ellerden birisi olmuş. ‘Eğer ki bir bilim insanı olmasaydım, bir müzisyen olurdum. Müzik yapmadan geçen bir hayatı hayal edemiyorum.’ diyen Einstein gibi tarihin akışını değiştiren birçok yaratıcı insana ilham kaynağı olduğunu biliyoruz. Pandemi, küresel iklim krizi gibi içinde bulunduğumuz ve karşımıza daha sık çıkacak olan zorlukları atlatırken, müzikal ve yaratıcı bakışa sahip insanların bizi daha sürdürülebilir bir dünyaya götüreceklerine inanıyoruz. Geliştirdiğimiz ürün ile tam da bu noktaya dokunuyoruz. Pazardaki mevcut uygulamamız yardımıyla önemli bazı deneyimler elde ettik. Devam edecek yatırımlarımızla birlikte bu bilgiyi yeni ürünlerimize aktarıp kullanıcılarımızla buluşturacağımız için heyecanlıyız.‘’

Deplike’ın yeni uygulaması ile farklı bir müzik eğitimi deneyimi elde edeceğimiz için biz de heyecanlıyız. Sabırsızlıkla bekliyoruz.