pedro almodóvar ve apple tv+, bir dizi uyarlaması için el ele

pedro almodóvar ve apple tv+, bir dizi uyarlaması için el ele


women on the verge of a nervous breakdown


İspanyol sinemasının büyük ustası Pedro Almodóvar, övgüyle karşılanan Penélope Cruz’lu son filmi Parallel Mothers’ın ardından Cate Blanchett‘i başrolde izleyeceğimiz ve İngilizce dilinde çekeceği ilk uzun metrajı olacak A Manuel For Cleaning Women için yakın zamanda çalışmalara başladı. Bugün ise yine Almodóvar’ın konu olduğu bambaşka bir proje daha karşımıza çıkıyor: Women on the Verge of a Nervous Breakdown.

Bu upuzun isimli dizi projesi Almodóvar’ın aynı isimli 1988 yapımı kara komedi filminden uyarlanıyor. Filmde Pepa Marcos isimli bir kadın, sevgilisi Ivan kendini terk edince saçmalıklarla dolu karmaşık bir hikayenin içine sürüklenir. Pepa, Ivan’ın kendisini neden terk ettiğini öğrenmek için çıktığı macerada yakın arkadaşı Candela’yı kaçıran aşık bir terörist, Ivan’ın eski ilişkisinden doğan çocuğu ve nişanlısı da dahil birbirinden ayrı bir sürü delibozuk karakterle karşılaşır.

Yine aynı konuyu işleyecek Apple TV+ uyarlamasında Pedro Almodóvar yapımcı olarak rol alacak. Genç bir Antonio Banderas’ın da yer aldığı 1988 yapımı filmde Pepa rolünü Carmen Maura üstlenmişti. Uyarlamada ise Pepa rolünde Annihilation ve Jane the Virgin gibi yapımlarda karşımıza çıkan Gina Rodriguez’i izleyeceğiz. Masters of Sex ve Mozart In The Jungle dizilerine imza atan Noelle Valdivia ise uyarlamanın hem senaryosunu yazacak hem de yürütücülüğünü üstlenecek.

Dizi için şimdilik belirtilen bir yayın tarihi bulunmuyor. Orijinal Women on the Verge of a Nervous Breakdown’a şöyle bir göz atmak isterseniz hemen aşağı bir fragman bıraktık.