pulp fiction nft serisinin ilki 1.1 milyon dolara satıldı

pulp fiction nft serisinin ilki 1.1 milyon dolara satıldı


kaldı altı


Quentin Tarantino, 1994 yapımı kült filmi Pulp Fiction’ın NFT koleksiyonunu satışa çıkaracağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Yedi serilik koleksiyonun ilki 1.1 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyatla alıcı buldu.

Tarantino NFTs isimli eşi benzeri bulunmaz NFT’leri içeren koleksiyonda Pulp Fiction’ın çekilmeyen sahnelerini içeren el yazması senaryolar bulunuyor. Filmin yapımcısı Miramax, bahsi geçen NFT projesi duyurulduğunda koleksiyonda yer alan senaryoların saklı haklar kapsamına girmediği gerekçesiyle Tarantino’ya yönelik hukuki süreç başlatacağını duyurmuştu. Fakat Tarantino ve NFT koleksiyonunun satıcısı SCRT Labs cephesinin geri adım atmak gibi bir niyeti yok gibi görünüyor. Dün açık artırma ile satışı yapılan Royal with Cheese isimli NFT parçasının ardından bugün de Pumpkin and Honey Bunny isimli parça açık artırmaya sunuldu.

Koleksiyonda yer alan Foot Massage, Check Out the Big Brain on Brett, Bring Out the Lamb, Captain Koons Monologue – The Gold Watch ve Last Scene: Coffee Shop – Ezekiel 25:17 isimlerindeki parçalar da 31 Ocak tarihine kadar Tarantino NFTs projesinin web sitesi üzerinden açık artırmaya sunulacak.