richard ayoade ve rupert friend, wes anderson’ın netflix filmine katıldı

richard ayoade ve rupert friend, wes anderson’ın netflix filmine katıldı


the wonderful story of henry sugar


Evet, konumuz yine Wes Anderson. The French Dispatch izlendi, Asteroid City yolda. Şimdiyse sıcak haberlerde sıra The Wonderful Story of Henry Sugar’da. Netflix’te yayınlanacak müstakbel Anderson filminin kadrosu genişlemeye devam ediyor.

Roald Dahl’ın The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More romanından uyarlanacak filmde ilk olarak Benedict Cumberbatch’in Sugar rolü ile yer alacağını geçtiğimiz hafta öğrenmiştik. Hemen ardından Ralph Fiennes, Dev Patel ve Ben Kingsley gibi isimlerin de katılmasıyla daha da iddialı bir hale bürünen filmin oyuncu kadrosuna iki yeni isim daha katıldı.

Homeland ile yıldızı parladıktan sonra The Death of Stalin ve At Eternity’s Gate gibi yapımlarda da karşımıza çıkan Rupert Friend, anladığımız kadarıyla Wes Anderson ile son zamanlarda gayet sıkı fıkı bir arkadaşlık halinde. The French Dispatch’in kadrosunda da yer alan Friend’in filmografisinde sıradaki Anderson filmi Asteroid City’nin de yazılı olduğunu görmek mümkün. Bugün gelen haberi “Anderson’ın yeni kankasını bırakmaya niyeti yok.” şeklinde de yorumlayabiliriz. Rupert Friend de The Wonderful Story of Henry Sugar’ın kadrosuna katılan isimler arasında.

Bizi daha da heyecanlandıran oyuncu takviyesine geçecek olursak… Bir Richard Ayoade vardı, hatırladınız mı? Submarine ve The Double gibi filmlerin yazarı/yönetmeni olmasından çok The IT Crowd’daki saftirik Maurice Moss rolüyle gönüllerimizin baş tacı olan Ayoade, yakın zamanda rol aldığı The Souvenir ikilemesi ve The Electrical Life of Louis Wain dışında pek de göze çarpan oyunculuklar sergilemedi hiç. Oyuncuyu kancasına takan Wes Anderson, Richard Ayoade’yi de The Wonderful Story of Henry Sugar’ın renklerine bağladı.

Oyuncu kadrosunun bir kartopu misali büyümeye devam edeceğini düşündüğümüz The Wonderful Story of Henry Sugar’ın çekimleri önümüzdeki günlerde Londra’da başlayacak. Roald Dahl’ın üç farklı hikayesini ekranlara getirecek antolojik filmin vizyon tarihine dair herhangi bir detay şimdilik bulunmuyor.