scott pilgrim vs. the world, netflix’te anime oluyor

scott pilgrim vs. the world, netflix’te anime oluyor


edgar wright da işin içinde


Canımız ciğerimiz Edgar Wright’ın yayınlanmasından yıllar sonra kültleşen filmlerinden Scott Pilgrim vs. the World’ün anime uyarlaması Netflix’e geliyor.

Bryan Lee O’Malley’nin aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Scott Pilgrim vs. The World’te Ramona Flowers isimli bir kıza aşık olan Scott Pilgrim’in, kızı tavlamak için eski grubu Sex Bob-omb’un da yardımıyla Ramona’nın yedi eski sevgilisine karşı verdiği mücadeleleri izlemiştik. Michael Cera ve Mary Elizabeth Winstead’in başrollerini paylaştığı 2010 yapımı film gişede pek başarılı olamasa da yıllar içinde bir kült haline gelmişti. Devam filmi için umutlarımızı çoktan kessek de Scott Pilgrim evreninde geçecek bir anime uyarlaması için çalışmalar başladı.

Edgar Wright’ın yapımcı olarak katkıda bulunacağı uyarlamanın yazarlığı ve yürütücülüğünü bizzat orijinal çizgi romanının yazarı O’Malley üstelenecek. Are You Afraid of The Dark? ve Happily gibi yapımlarla tanınan BenDavid Grabinski de O’Malley’e eşlik edecek. Uyarlamanın animasyon kısmında ise ayıla bayıla izlediğimiz diğer bir çizgi seri Adventure Time’ın arkasında bulunan Japonya merkezli Science SARU animasyon stüdyosu katkıda bulunacak. Son olarak Star Wars: Visions serisinde animatörlük yapan ve Adventure Time’da bazı bölümlerde yönetmen olarak çalışan Abel Gongora ise serinin yönetmenliğini üstlenecek.

Nira Park, Marc Platt, Jared LeBoff, Adam Seigel ve Michael Bacall gibi isimler uyarlamaya Edgar Wright ile beraber yapımcı olarak katkıda bulunacak. Serinin Netflix’e yolu ne zaman düşer, şimdilik belirsiz.