the godfather, 50. yılına özel restorasyonuyla tekrar vizyona giriyor

the godfather, 50. yılına özel restorasyonuyla tekrar vizyona giriyor


reddedemeyiz


IMDB’nin meşhur Top 250 listesinde overrated paşa The Shawshank Redemption’ın hemen ardından gelen The Godfather’ın sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olduğu herkesçe kabul edilmiş bir gerçektir herhalde? Bu gerçek 5 senede bir, 10 senede bir, 20 senede bir çeşitli çalışmalarla tekrar hatırlatılır. Efsanenin 50. senesinde ise The Godfather’ı şık bir şekilde hatırlıyoruz. Hatırlatan isim ise bizzat filmin yönetmeni Francis Ford Coppola.

1972’de vizyona girip ertesi sene düzenlenen Oscar töreninde aday olduğu 11 ödülün 3’ünü evine götüren The Godfather, 50. yılında tekrar vizyona giriyor. Üstelik öyle dümdüz bir şekilde de girmiyor. Coppola önderliğinde başlayan restorasyon çalışmaları için iyileştirme ve renklendirmede toplamda 5000 saat civarı bir mesai harcanmış. Hesap ettik, bu mesai süresince The Godfather’ı 1600 kere falan izleyebiliyorsunuz. Büyük emek var yani.

Bu büyük emeğin karşılığı ise 4K Ultra HD bir Box Set ve 50. yıla özel bir vizyon olarak The Godfather severlere dönüyor. Bu vizyon bizim buralara da denk gelir mi bilmiyoruz ama siz denk gelirseniz gösterim tarihi 25 Şubat. İzleyeni dört köşe edecek 4K Box Set’in çıkış tarihi ise 22 Mart. Bu büyük kutlama için hazırlanan şık ve şık ötesi yeni The Godfather fragmanını izlemek isterseniz aşağı bir bağlantı bıraktık.