virgil abloh’un louis vuitton’a mirası, 2022 sonbahar-kış koleksiyonu tanıtıldı

virgil abloh’un louis vuitton’a mirası, 2022 sonbahar-kış koleksiyonu tanıtıldı


flaş: tyler, the creator bisiklete biniyor


Vefatıyla moda dünyasını sarsan kreatif direktör Virgil Abloh’un son koleksiyonu, dün Paris’te gerçekleşen muhteşem bir Louis Vuitton defilesinde boy gösterdi. Masalsı bir mizansen içinde, markanın Abloh’a açık aşk mektubu olarak nitelendirebileceğimiz şovda neler neler yoktu ki… Tyler, the Creator’un LV monogramlı bir bisiklet üzerinde podyum boyunca salındığını bile gördük.

Defilenin müziklerinin de küratörlüğünü yapan sanatçımızın aşırı şık bisikletini çok kıskandık, ilerleyen günlerde satışa çıkmasını ve fiyatını öğrenip üzülmemizi görmek için can atıyoruz.

Neyse, gelelim Abloh’un son LV koleksiyonunun detaylarına. Koleksiyon hakkında genel bir yorum yapacak olursak, üç sene önce kreatif direktörlüğü Abloh ele almadan önce gördüğümüz Louis Vuitton’dan çok öte, zamanın ötesinde bir Louis Vuitton yarattığını ölümünden sonra bile kanıtlayan ve markanın genel düşünce biçimini temelden değiştiren Virgil Abloh’a büyük bir saygı duruşu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Koleksiyonun büyük bir kısmı, Abloh’un ölümünden sonra kendi ekibinin geliştirdiği tasarımlardan oluşuyor. Abloh stili olarak adlandırabileceğimiz erkek şapkaları, üç sene önce görsek aşırı garipseyebileceğimiz monogramlı çantalar, floral desenler, bol paça denimler ve çok daha fazlasıyla bezeli defilede en çok ilgimizi çeken parça ise, vintage bir Air Jordan’ı anımsatan son model bir sneaker oldu. Abloh’a ait bir tasarım olmamasına rağmen tam onun vizyonunu yansıtan, onu anımsatan bir parça olduğu aşikar.

Virgil Abloh, Vuitton’u yönetmese de bir tasarımcı olarak hala büyüdüğünü, geliştiğini söylemek mümkün. Daha vizyonlu, genç ve dinamik bir Louis Vuitton için teşekkürler Virgil.