wes anderson ve benedict cumberbatch, roald dahl uyarlaması için netflix’te

wes anderson ve benedict cumberbatch, roald dahl uyarlaması için netflix’te


the wonderful story of henry sugar


İki senedir dilimizde tüy bırakmayan The French Dispatch’i izledik. Biz daha “Sırada ne var?” diye soramadan Wes Anderson’ın yeni yıldız kadrolu filmi Asteroid City’den haberler geldi. Bu da yetmezmiş gibi Asteroid City’nin çekimleri tamamlandı, Anderson bir başka film için tekrar çalışmalara başladı. Geçtiğimiz aylarda dedikodusu gelen yeni film yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Filmin ismi bile belli: The Wonderful Story of Henry Sugar.

Yeni Anderson filminin dedikodusu ilk olarak yönetmeninin neredeyse kariyerinin başından beri çalıştığı görüntü yönetmeni Robert Yeoman tarafından ortaya atılmıştı. Bugün ise Daily Mail muhabirlerinden Baz Bamigboye, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Yeoman’ın bahsettiği filmin detaylarını ortaya çıkardı. Bamigboye’nin paylaşımına göre Wes Anderson yeni filmi için yakın zamanda Londra’da çekimlere başlayacak. Roald Dahl’ın The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More romanından uyarlanacak filmin başrolünde Benedict Cumberbatch yer alacak ve film Netflix’te yayınlanacak.

Anderson, 2009 yılında imza attığı stop-motion animasyon filmi Fantastic Mr. Fox’u da Roald Dahl’dan uyarlamıştı. The Wonderful Story of Henry Sugar’ın ise animasyon olup olmayacağı şimdilik bilinmese de live-action bir uyarlama olma olasılığı ağır basıyor. Filmle ilgili kesin olan şeyse Netflix’te yayınlanacak olması. Netflix, geçtiğimiz sene Dahl kitaplarının yayın haklarını satın aldığını duyurmuştu. Yani yazarın kitaplarından uyarlanacak herhangi bir yapımın Netflix’te yayınlanması şart.

Yıldız isimlerle dolu filmlerine artık şaşırmadığımız Anderson, oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Maya Hawke, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Matt Dillon, Liev Schreiber, Hope Davis, Sophia Lillis ve tabii ki Bill Murray ile Jason Schwartzman’ın da bulunduğu yeni filmi Asteroid City’nin çekimlerini geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. Konusu hakkında pek fazla bir şey bilmediğimiz, Avrupa’da geçecek bir aşk hikayesini anlatacağı dedikodusu dönen Asteroid City’nin bu sene vizyona girmesi bekleniyor. The Wonderful Story of Henry Sugar’ın ne zaman gösterime gireceği ise şimdilik belirsiz. Filmden yakın zamanda daha fazla haber alacağız gibi görünüyor.