yeni albüm öncesi dokuz dakikalık black country, new road

yeni albüm öncesi dokuz dakikalık black country, new road


snow globes


Günümüzün en ilgi çekici deneysel rock oluşumlarından Black Country, New Road, yayınlamak için gün saydığı ikinci stüdyo albümünden bir şarkı daha yolladı.

Bundan yaklaşık bir sene önce yayınladıkları ilk albümleri For the first time ile müzik dünyasının prestijli ödüllerinden Mercury Prize’a aday olan grup, hiç hız kesmeden yeni albüm için çalışmalara başlamıştı. Ants From Up There isimli albümden şimdiye kadar Chaos Space Marine, Bread Song ve Concorde isimli birbirinden şık üç tekli dinlemiştik. Bugün yayınlanan Snow Globes’un da önceki teklilerden eksiği yok, fazlası var.

Dokuz dakika uzunluğundaki Snow Globes, yeni albüm için yazılan ilk şarkılardan biriymiş. BC,NR davulcusu Charlie Wayne, grubun bütün orkestral hünerlerini sergilediği şarkı için “Birkaç ayrı bölümden oluşan bir şarkı yazmaktansa sürekli devam eden bir dizi melodinin üstüne neler koyabiliriz, görmek istedik. Minimal müzikal tercihlerimizle kendimizi sınırlarken maksimalist bir şey yaratmaya çalışmak bizim için bir keşfe çıkmak niteliğindeydi.” sözleri ile Snow Globes’un yazım sürecinden bahsetmiş.

Şimdiden sene sonu listelerinde karşılaşacağımız kayıtlardan biri olduğuna kesin gözüyle baktığımız Ants From Up There, 4 Şubat tarihinde Ninja Tune etiketiyle yayında olacak. Yeni tekli Snow Globes için aşağı alalım.

Ants From Up There:

01 Intro
02 Chaos Space Marine
03 Concorde
04 Bread Song
05 Good Will Hunting
06 Haldern
07 Mark’s Theme
08 The Place Where He Inserted the Blade
09 Snow Globes
10 Basketball Shoes