black country, new road’un yeni albümünü dinleyin!

black country, new road’un yeni albümünü dinleyin!


ants from up there


Dönemin en ilgi çekici deneysel rock oluşumlarından Black Country, New Road’dan bir iyi, bir de kötü haberimiz var. İyi haber çok iyi. Kötü haberse bir o kadar kötü…

Önce iyi haberden başlayalım. Grubun ikinci stüdyo albümü Ants From Up There bugün yayınlandı ve albüm manyakça iyi. Önümüzdeki gün (5 Şubat) birinci senesini dolduracak ilk albüm For the First Time, eleştirmenlerden yüksek notlar almakla kalmamış bir de Mercury Prize’a aday olmuştu. Ants From Up There ise bize kalırsa ilk albümden de yukarılarda bir yerlerde duruyor. Vizyon plakçıklık Ninja Tune etiketiyle yayınlanan albüm folk’un, chamber pop’un, post-punk’ın ve post-rock’ın iç içe geçtiği 58 dakikalık bir deneysel rock şöleni sunuyor.

Kötü haberimizse şöyle: Sene sonu listelerinde sık sık karşılaşacağımıza inandığımız Ants From Up There, maalesef Isaac Wood’lu son BC,NR albümü oldu. Grubun frontman’i Wood, yeni albümün yayınlanmasından sadece birkaç gün önce BC,NR’dan ayrıldığını duyurdu. Bu haberin üstüne bir de grubun Kuzey Amerika turnesinin iptal olduğu haberi geldi. Kalan altı BC,NR üyesi ise bu ayrılık haberine rağmen grubun dağılmadığı, yeni işlerine devam edeceği açıklamalarında bulundu.

Ayrılık haberine rağmen önümüzdeki yıllarda Black Country, New Road’dan ilk iki albüm kadar güzel işler dinleyebilmeyi umuyor ve Ants From Up There’i huzurlarınıza bırakıyoruz.