dario argento’nun yeni filminden fragman + poster geldi

dario argento’nun yeni filminden fragman + poster geldi



Suspiria, Opera ve Profondo rosso gibi filmleriyle hem İtalyan hem de dünya sinemasında korku türünün efsane yönetmenlerinden biri olan Dario Argento, yıllar sonra yeni bir filmle karşımıza çıkıyor. Argento’nun Dark Glasses adındaki filminden kısa bir fragman ve poster yayınlandı.

Dark Glasses ya da orijinal adıyla Occhiali Neri, seks işçisi bir kadın ile Çinli bir çocuğun Roma sokaklarında el ele verip hayatlarını karartan bir seri katilin peşine düşmelerini konu alıyor. Argento, kızı Asia Argento’nun başrolünde yer aldığı yeni filmi için “Korku türünün dokunuşlarıyla hazırlanan bir klasik İtalyan giallo’su.” tanımını yapmış.

Hatırlayan vardır belki, Dark Glasses ilk duyurulduğu zamanlar filmin müziklerini Daft Punk’ın hazırlayacağı açıklanmıştı. Ancak Daft Punk’ın geçtiğimiz sene dağılmasıyla hayalini kurduğumuz soundtrack albümü de yalan oldu. Filmin müzikleri ise bir başka Fransız müzisyene, Arnaud Rebotini’ye emanet edildi.

Dark Glasses’ın oyuncu kadrosunda Asia Argento’nun yanı sıra Ilenia Pastorelli, Andrea Gherpelli, Mario Pirrello, Maria Rosaria Russo, Gennaro Iaccarino, Andrea Zhang ve Paola Sambo gibi isimler yer alıyor. Film 24 Şubat’ta vizyona girecek.