david lynch, yeni spielberg filminin oyuncu kadrosunda

david lynch, yeni spielberg filminin oyuncu kadrosunda


the fabelmans


Sinema dünyasının en prestijli yönetmenlerinden David Lynch, bir başka prestijli yönetmen Steven Spielberg’ün yeni filmi The Fabelmans’in oyuncu kadrosuna dahil oldu.

Yönetmenliğini/senaristliğini yaptığı Blue Velvet, Mulholland Dr. ve Lost Highway gibi filmleriyle sinema dünyasına adını altın harflerle yazdıran David Lynch, oyunculuğa da çok uzak değil aslında. Filmlerinin bazılarında yan rollerde yer alsa da kariyerindeki tek televizyon projesi Twin Peaks’deki Gorden Cole rolüyle de akıllara kazınan Lynch, uzun bir süre sonra The Fabelmans ile beyaz perdede oyunculuğunu sergileyecek.

The Fabelmans ile 20. yüzyılın son çeyreğinde Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Raiders of the Lost Ark, E.T. the Extra-Terrestrial ve Jurassic Park gibi günümüzün klasikleşmiş filmlerine imza atarak Hollywood’un veteran yönetmenlerinden olan Steven Spielberg’ün Arizona’da geçen çocukluğu ve sinemaya olan tutkusunun ilk yılları beyaz perdeye aktarılacak.

Yarı otobiyografik filmde Spielberg’ün çocukluğunu Hollywood’un taze yeteneklerinden Gabriel LaBelle canlandıracak. Julia Butters’ı Spielberg’ün kız kardeşi Annie rolünde izleyeceğimiz filmde Paul Dano ve Michelle Williams yönetmenin anne-babasına, film için ilginç bir seçim olan Seth Rogen ise amcasına hayat verecek. David Lynch’in filmdeki rolü ise şimdilik sır gibi saklanıyor. Filmin oyuncu kadrosunda bu isimlere ek olarak Judd Hirsch, Sam Rechner, Oakes Fegley, Chloe East, Jeannie Berlin, Robin Bartlett, Jonathan Hadary ve Isabelle Kusman da yer alacak.

The Fabelmans’in yönetmenliğini bizzat Spielberg’ün kendisi üstlenirken senaryosunu ise Lincoln ve Munich gibi filmlerin yanı sıra yönetmenin Oscar iddialısı son filmi West Side Story’de de beraber çalıştığı Tony Kushner ile kaleme alacak. Filmin vizyon tarihi 23 Aralık 2022.