deniz kenarında değil de zorlu psm’de harika bir haziran için adres: vendredi sur mer

deniz kenarında değil de zorlu psm’de harika bir haziran için adres: vendredi sur mer


şeker kız candy ile haziran ayına pespembe giriş


Son yılların vazgeçilmez trendi, herkesin minnoş hevesi French pop’un hız kesmeyen yükselişiyle hayatımızın tam ortasından oyuna dahil olan pek çok sanatçı oldu. Hepsini güneşli bahar günlerinde sevdik + saydık, her parçayla Güney Fransa’nın tatlı köylerine yolculuklara çıktık. Bu akımın ekmeğini yiyen en taze yeteneklerden birisi ise Charline Mignot, veya onu tanıdığımız ismi ile Vendredi sur Mer. “Deniz kenarında bir cuma günü” anlamına gelen tatlı mı tatlı mahlası ile çalma listelerimize tepeden giriş yapan tatlı hanımefendi ile 17 Haziran‘da Zorlu PSM %100 Studio’da buluşmadan önce kendisini kısa bir tanıyalım dedik, “Ben bitmeden biletimi edineyim de belki yüz yüze tanışırım abi.” diyenleri hemen şuraya alabiliriz.

Pandemiden önce de Zorlu PSM’de verdiği harika konser ile sahnenin tozunu attıran, on parmağında on marifet Charline, sanat üretimine fotoğrafçılık yaparak başlamış. Fotoğrafın verdiği ilhamı, bir süredir bir araya getirdiği şarkı sözleriyle birleştirince, kendi kendine “Aman Tanrım neden olmasın?” demiş olacak ki, Vendredi sur Mer mahlası ile müzikal bir kimlik edinmeye karar vermiş. Vendredi sur Mer projesini “Bir balon gibi, benim balonum, kendi içimde bir dünya.” olarak tanımlayan Mignot’un bu yeni ve heyecan verici kimliği oluştururken, fotoğrafçılığın getirmiş olduğu estetik anlayışını müziğinin her elementine buram buram yansıttığını da söylemeden geçmeyelim. Video müziklerinde sıra dışı görünümler ve leitmotiflerden yararlanan yetenekli kızımızın Vendredi sur Mer adı altında yaptığı ilk üretimi, Lewis OfMan‘in bestelediği 2017 tarihli ilk uzunçaları “Marée basse” olarak tarihe geçti.

Takvimler 2019 yılını gösterdiğinde ise Charline için tam anlamıyla parlama zamanı gelmişti diyebiliriz. Yükselen French pop furyasının tam göbeğine bıraktığı şaheseri “Premiers émois” ile tam anlamıyla şov yapan Vendredi sur Mer, bu albümündeki Écoute Chérie, La femme à la peau bleue ve Les filles désir gibi parçalarla gerçekten tam on ikiden vurdu, radyolarda sonsuzca dinlendi, onlarca sold-out konser verdi. Hayran kitlesi günden güne büyüyen Charline’in samimiyeti ve cool tarzı ise hiç bozmadı, geçtiğimiz Ocak ayında yepyeni bir tekliyi piyasaya sürdü ve ikinci stüdyo albümünün müjdesini verdi. 17 Haziran‘da yeni albümün tatlı habercisi Le Lac başta olmak üzere tüm Vendredi sur Mer şarkılarına dans edeceğimiz için dev heyecanlıyız, partiye katılmak isteyenleri buraya alabiliriz.