efg londra caz festivali zorlu psm ile istanbul’a geliyor

efg londra caz festivali zorlu psm ile istanbul’a geliyor


londra’dan istanbul’a


#WeAreJazz etiketinin hakkını senelerdir alnının akıyla veren EFG Londra Caz Festivali, tarihinde ilk defa Londra sınırları dışına çıkarak uluslararası boyuta yayılıyor ve ilk durağını İstanbul’dan yana kullanıyor.

2022’de 30 yaşına giren festival, London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival ile 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde İngiliz caz sahnesinden önemli isimleri Zorlu PSM’de İstanbullu dinleyicilerle buluşturacak.

Festivalin ilk etabında 14 Mayıs akşamı bizi Jordan Rakei karşılayacak. Bonobo’nun son albümü Fragments’a da renk katan Rakei, 2016 çıkışlı ilk albümü Cloak’un ardından vizyon plak şirketi Ninja Tune’un radarına yakalanmış ve geçtiğimiz sene yayınladığı son albümü What We Call Life ile alternatif sahnedeki yerini hayli sağlamlaştırmıştı. Canlı performansını dört gözle beklediğimiz Rakei için buradan bilet alabilirsiniz.

Jordan Rakei’nin performansından iki hafta sonra ise 28 Mayıs tarihinde İngiltere caz sahnesinin iki şık ötesi ismi bizleri Zorlu PSM’de karşılayacak. Hip-hop, funk ve avangard elementlerini caz ile buluşturan Binker & Moses ikilisi 2015 yılında kazandığı MOBO Best Jazz Act Ödülü ile caz sahnesinin tescilli yeteneklerinden ikisi olarak tanınıyor. Bu ikilinin açılışı yapacağı geceyi afrobeat ile cazı füzyonlayarak Londra sahnesinin aranan oluşumlarından biri haline gelen KOKOROKO devam ettirecek. Kaçıranın çok şey kaybedeceği gecenin biletleri burada.

Binker & Moses ve KOKOROKO performanslarının hemen ertesi gününde, 29 Mayıs tarihinde ise yine iki farklı isimle buluşacağız. Son albümü SOURCE ile Pitchfork’un prestij garantili En İyi Yeni Müzik etiketine layık görülen Londra merkezli caz müzisyeni Nubya Garcia, SOURCE’tan şarkılarını seslendirmek için bizlerle olacak. Çeşitli dünya müziklerinden aldığı ilhamı Afrika ritimleriyle buluşturup caz alanında farklı bir deneyim sunan Sons of Kemet, EFG Londra Caz Festivali’nin kapanışını yapacak. Biletler için buraya alabiliriz.