elder island ile rüyalar alemine biletiniz var

elder island ile rüyalar alemine biletiniz var


benimle ağlayarak dans eder misin?


Müzik dinleme alışkanlıklarının organik olarak geçirdiği değişim ve dönüşümlerin bir sonucu olarak artık çok daha kısa sürede çok daha fazla yeni isimlerle, yeni projelerle ve yeni müziklerle tanışıyoruz. Bütün bu okyanus içerisinde açık denizin büyük dalgalarına kapılıp boğulanlar da oluyor, kıyıya vuranlar da. Ama ara sıra öyle isimlere denk geliyoruz ki onlar da okyanusta kendi rotalarını çiziyor ve yeni kıtalar keşfediyor.

Aynen bu şekilde diğerleri arasından sıyrılıp son yıllarda aniden hayatımıza giren ve birçok hit parçaya ve milyonlarca dinlenmeye ulaşan isimlerden biri de elektronika, house, pop ve neo-soul reyonlarında gezen muhteşem sound’uyla Elder Island. Ve müjdemizi sona bırakmayıp hemen paylaşalım, bu Bristollü muhteşem komedi dans üçlüsünü 3 Mart akşamı İstanbul’da ilk defa Zorlu PSM’de izleyebileceğiz. Son gün sosyal medyalarda ve kapılarda ah biletim nerede, vah neden önceden almadım diye ağlamamak için çözüm önerimiz ektedir, biletler için sizi şuraya alalım.

Vokalist ve çellist Katy Sargent, basçı ve beat maestro Luke Thornton ve gitarist ve synth virtüözü David Havard’dan oluşan Elder Island, Bristol’ın henüz kimyası çözülememiş ve yüzlerce ikonik müzisyen yetiştirmiş o muhteşem atmosferinde hayat buldu. Profesyonel müzik kariyerlerinin öncesinde yaratıcı endüstrilerdeki mesleklerinin faydasını, büyüleyici müziklerinin görsel dünyasını daha da efsunlu kılmak adına kullanan üçlü; konserlerini de alışılagelmiş setlerden daha farklı kurguluyor. Stüdyo kayıtlarını canlı performans olarak olduğu gibi seyirciye sunmak yerine Elder Island, her performansında yepyeni kapıların ardını kurcalıyor ve seyircisiyle interaktif doğaçlamalara uzanıyor. Hayatımıza 2014 tarihli kendi adlarını taşıyan ilk EP’leri ile hızlı bir giriş yapan grup, 2016 tarihli Seeds in Sand kısaçalarıyla kendileriyle ilişkimizin ciddiye gideceğinin garantisini verdi. Kulaklarımızla flört etmeye devam eden bir dizi single ardından grup ilk albümleri The Omnitone Collection’ı 2019’da, ikinci albümleri Swimming Static’i ise 2021’de yayınladı.

2019’da Avrupa ve Amerika’da bütün biletleri tükenen turnelerinin ardından pandemiden sonraki ilk turne ve ilk İstanbul konserine ziyadesiyle hazırlıklı ve heyecanlı olan Bristollü üçlüyle ilgili heyecan verici detaylardan biri de Spotify’da en çok dinlendiği ikinci şehrin Londra’dan sonra İstanbul oluşu. Bu da yalnızca Elder Island’ın dillere destan canlı performansıyla değil, seyircinin de yüksek enerjisiyle, %100 Studio’da doyumsuz bir gece geçireceğimiz anlamına geliyor. 3 Mart akşamı için kimselere söz vermemenizi tavsiye ediyor ve biletleri tekrar buraya iliştiriyoruz.