francis ford coppola yeni filminin bir “klasik” olmasını istiyor

francis ford coppola yeni filminin bir “klasik” olmasını istiyor


megalopolis


Sinema dünyasında “yaşayan efsane” kavramının açık karşılığı Francis Ford Coppola, senelerdir hayata geçirmek istediği rüya projesi Megalopolis hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

The Godfather serisi ve Apocalypse Now gibi ikonik yapımların 82 yaşındaki efsane yönetmeni Coppola’nın Megalopolis projesi 90’lı yıllara dayanıyor. Milenyum başında senaryosu tamamlanan film için 2001 yılında çalışmalara başlanması planlanmış ancak ABD’de yaşanan 11 Eylül saldırılarından sonra proje rafa kaldırılmıştı. Seneler içinde ara sıra kendini hatırlatan filmin çekimlerine önümüzdeki sonbahar aylarında başlanacağı geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 120 milyon dolar gibi bir bütçe ayrılan filmde Oscar Isaac, Cate Blanchett, Forest Whitaker, Michelle Pfeiffer, Jessica Lange, Jon Voight, James Caan ve Zendaya gibi yıldız isimlerin yer alacağı konuşuluyor.

2011 çıkışlı Twixt’in ardından sinema kariyerine uzun bir ara veren ve sadece Megalopolis’e odaklanan Coppola, 120 milyon dolarlık bütçesinin tamamını kendi cebinden karşıladığı rüya projesinin bir “klasik” olmasını istiyor. GQ’ye röportaj veren usta yönetmen, Megalopolis’in tıpkı 1947 yapımı sinema klasiği It’s a Wonderful Life gibi her yılbaşında izlenen geleneksel bir film olmasını ve insanların film üzerine tartışmalarını dilediğinden bahsetti. Bilim kurgu türünde olacak filmin konusuna dair New York’ta bir ütopya yaratmayı amaçlayan ancak şehrin belediye başkanı tarafından engellenen bir mimarın hikayesini anlatacağı daha önce gelen bilgiler arasında. Röportajda filmin konusuna dair birkaç tüyo daha veren Coppola, Megalopolis’in bir aşk hikayesini içereceğini şu sözlerle açıkladı:

“Filmde sadakatini birbirinden ayrı iki felsefi ilkeye sahip iki farklı adama paylaştırmaya çalışan bir kadının hikayesini izleyeceğiz. Bu iki adamdan biri kadını büyüten, ona Latince öğreten ve topluma karşı Marcus Aurelius-vâri bir klasik yaklaşımı bulunan bir adam. Bu kişi kadının babası. Diğer adamsa kadının sevgilisi. Kadının babasına düşman olan bu adam, topluma dair daha ilerici bir yaklaşıma sahip.”

Coppola’nın tamamlamak için fazlasıyla heyecan duyduğu Megalopolis’in yapımı en az üç sene sürecekmiş. Yani film için uzun bir süre daha beklememiz gerekiyor.